Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Beter wonen in de Prinsessenflats

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Beter wonen in de Prinsessenflats

prinsessenflat project renovatie huur sociaal

De flatgebouwen aan de Palladio-, Maderna en Berninistraat in Prinsenland gaan we mooier, veiliger, prettiger en duurzamer maken. De flatgebouwen voor ouderen krijgen allemaal een nieuwe uitstraling: fris, modern en mooi. Opvallend detail zijn straks de grotere balkons en galerijen. Dat wordt extra genieten.

Bewoners zeggen ‘ja’ op het verbeterplan

Het verbeterplan voor de flatgebouwen is samen met de bewonersgroepen van de flats gemaakt. De meeste bewoners hebben ‘ja’ gezegd op het plan. De verbouwing van alle drie de flats gaat dan ook door. De belangrijkste wensen zijn: energiezuinige flatgebouwen met mooie toegankelijke woningen voor ouderen.  

Zowel buiten als in de woningen gebeurt er veel en dat gaat veel verbeteringen opleveren, zoals:

  • Frisse lucht;
  • Warm in de winter;
  • Geen tocht en geen vocht;
  • Geen schimmel;
  • Betere toegang naar woning en balkon;
  • Veiliger wonen.

Opknappen met hoge kwaliteit

Het verbouwingsproject is groot en duurt drie jaar. We knappen 495 woningen op en maken zes nieuwe woningen extra voor minder validen, verdeeld over de drie flatgebouwen. Deze woningen maken we van de oude garageboxen. De daken gaan we beter isoleren, hierdoor verliezen de woningen op de bovenste verdieping minder warmte. Op de daken plaatsen we zonnepanelen. De ingangen, de bergingen lifthallen, het trappenhuis knappen we op met materialen van hoge kwaliteit. Kortom; het is een grote verbouwing. Het voordeel is dat er na het werk, een hele tijd geen onderhoud meer nodig is.

Met bewoners meedenken

De verbouwing is ingrijpend voor de bewoners. We gaan veel doen aan de buiten- en binnenkant van de woningen. Dit zorgt voor overlast, denk aan geluid, stof en rommel. Bewoners kunnen dit als vervelend ervaren. Voor een soepele samenwerking is duidelijke communicatie belangrijk, net als het snel oplossen van problemen en het gebruiken van kansen. Samen met aannemer Smits Vastgoedzorg en ladies@work, die de bewoners tijdens het project begeleiden, gaan we met veel aandacht voor de belangen van de bewoners en de omgeving aan de slag.

Hoe werkt de zon In de woning als de balkons groter zijn?

De meeste bewoners hebben nu een zonnescherm. Zodra de balkons groter zijn gemaakt, zijn deze niet meer nodig. De zon schijnt dan niet meer in de woning. Om hier zeker van te zijn hebben we een studie gedaan.


 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.