Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwbouw Sophiakade

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Sophiakade

huur nieuwbouw Sophiakade vrije sector

In mei 2022 zijn we begonnen met de bouw van 28 appartementen aan de Sophiakade 1 tot en met 6 in Kralingen-West. De 14 oude woningen en een bedrijfsruimte zijn gesloopt omdat de fundering slecht was. De bouw van de nieuwe woningen is klaar eind 2023. Lees meer over de nieuwe woningen.

Wat gaan we bouwen

We bouwen 28 twee- en driekamerappartementen. Het nieuwe woongebouw wordt opgebouwd uit drie verschillende hoogtes: vier, vijf en zes verdiepingen. Zo past het goed in het straatbeeld zonder te groot te lijken. De appartementen worden levensloopbestendig en zijn geschikt voor alle leeftijden, ook voor senioren. We kiezen voor dit type woningen omdat uit onderzoek blijkt dat er een grote behoefte aan is in Kralingen-West en maar weinig aanbod.

Een grote fietsenstalling

In het nieuwe woongebouw komt een grote gezamenlijke fietsenstalling. Er komt ruimte voor 100 fietsen, 6 bakfietsen en 2 scootmobielen. Zo kunnen bewoners hun fietsen veilig parkeren. En het is fijn voor de buurt want minder fietsen op de stoep

 
AI_ Sophiakade _ nieuwbouw _vooraanzicht
Sophiakade - vooraanzicht

Comfortabel wonen

Het gebouw krijgt een lift. Alle woningen hebben geen trappen. Ook hebben de woningen een berging op dezelfde verdieping. Aan duurzaamheid en comfort is ook gedacht. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd. Zodat het koel is in de zomer en warm in de winter.

Eind 2023 verwachten we de woningen te kunnen verhuren. Wil je straks een woning huren in de nieuwbouw aan de Sophiakade? We weten nu nog niet hoe we de woningen gaan toewijzen. Op het moment dat we het wel weten, vertellen we dit in de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Tijdens de bouw

Tijdens de bouw informeren we regelmatig de buurt zodat de buren weten wat ze kunnen verwachten. De nieuwsbrieven met informatie vind je op deze pagina.


  • Huren

    Deze woningen worden verhuurd aan huishoudens met een middeninkomen van tussen de €55.000 en €70.000. Dit betekent dat de huur niet hoger wordt dan €1050,-*. De woningen worden eind 2023 verhuurd. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

    *Prijspeil in 2022, deze kan in 2023 nog veranderen.


 

Nieuwsbrieven

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.