Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Bloemhof Midden

Onderdeel van Prettig samen wonen

Bewoners denken mee over de toekomst van hun woning

bloemhof violier rozemarijn project

De woningen aan de Violier- en Rozemarijnstraat zijn matig en zelfs slecht. De funderingen kunnen nog 5 tot 10 jaar mee . De woningen zijn vooral gehorig, vochtig, tochtig en kennen vele andere problemen. Om de woningen te verbeteren vroegen we de bewoners hoe zij de woningen ervaren en wat zij zouden doen als ze het voor zeggen hadden. Het resultaat; een voorkeur voor sloop en nieuwbouw.

 
Violierstraat
Violierstraat

Meedenken als goede gewoonte

Bewoners waarderen het om actief in het planproces betrokken te worden. Zeker als het gaat om de toekomst van hun woning. Daarom zijn we open in onze verkenning voor de plannen. Hierdoor kunnen we keuzes bespreken en weten we hoe bewoners over de plannen en hun woning denken. ‘Meedenken’ is dan ook een goede gewoonte.

De voordelen:

 • Bewoners hebben invloed en krijgen meer keuzes;
 • Wij krijgen meer inzicht in de beleving en behoeftes van bewoners;
 • Meer begrip voor de plannen.

Hoe gingen we te werk?

 • Stap 1: Voorkeur bepalen wat te doen met de woningen

  We legden drie denkrichtingen aan de bewoners voor die met ons mee wilden denken:

  1. Onderhouden van de woningen zolang de fundering nog goed is;
  2. Verbouwen van de woningen;
  3. Slopen en nieuwe woningen bouwen.

  De bewoners reageerden (digitaal) bij de voor- en nadelen van elke denkrichting, en konden ook op elkaars reactie reageren. De keuze van de meeste bewoners ging uit naar sloop en nieuwbouw. De meesten gaven ook aan graag in dit deel van Bloemhof te willen blijven wonen.

 • Stap 2: Voorkeur uitwerken

  Officieel is het slopen van de woningen nu een voorkeursmogelijkheid. We zijn over de nieuwbouwplannen in gesprek met de gemeente Rotterdam. We willen de woonkwaliteit in de wijk verbeteren, en dat wil de gemeente natuurlijk ook. We ronden na de zomer de gesprekken met de gemeente hierover af.

 • Stap 3 : Bewoners persoonlijk voorbereiden

  We gaan na de zomer dit jaar persoonlijk in gesprek met de bewoners. We lichten de laatste stand van de plannen toe, halen de woonwensen op en geven informatie hoe zij zich kunnen voorbereiden.

 • Stap 4: Definitief plan maken

  Het definitieve besluit volgt begin 2022. We weten dan hoe het bouwprogramma er uit komt te zien; voor welke doelgroep(-en) we de woningen bouwen, hoeveel we er terug bouwen, hoe de woningen er uit komen te zien en wat de woonwensen precies zijn van de bewoners.

Tips en ideeën

Het duurt nog even voordat de plannen definitief zijn. Wat kunnen we in de tussentijd doen om het wonen voor jou als bewoner in de tussentijd prettig te houden? Heb je tips, vragen of zijn er onderwerpen die je met ons wilt delen zoals foto’s of verhalen over wonen in de Violier-Rozemarijn?

Stuur je tips, ideeën, vragen ,een verhaal of foto's naar ons.