Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Vernieuwing in het Oostervantkwartier

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Vernieuwing in het Oostervantkwartier

Wat gaan we doen?

De komende 8 tot 10 jaar bouwen we aan een beter Oostervantkwartier. De woningen worden hier flink opgeknapt of zelfs vernieuwd, omdat veel woningen teveel gebreken hebben.

Bij de vernieuwing van deze buurt bouwen we niet alleen nieuwe woningen, maar dragen we ook bij aan een duurzame stad. We isoleren de gebouwen, zodat woningen langer warm blijven. Dit scheelt energie. We sluiten de woningen ook aan op stadsverwarming. Daardoor is er geen gas meer nodig om de huizen en het water te verwarmen.

Het Oostervantkwartier, in de wijk Middelland, bestaat uit de volgende straten:

 • Duivenvoordestraat
 • Hennewierstraat
 • Oostervantstraat
 • Graaf Florisstraat
 • Henegouwerplein
 • Jan van Avennesstraat
Kaart_Oostervantkwartier

Waarom doen we dit?

Veel woningen hebben slechte funderingen onder het huis. Daardoor zakken de gebouwen. Dat merk je in huis door bijvoorbeeld scheve vloeren, ramen en deuren die niet goed sluiten. Daarnaast kan er ook schimmel ontstaan door tocht en slechte isolatie.

Funderingen herstellen is veel werk, maar als we dat niet doen, zorgt dat later voor grote problemen. Daarom is het werk hard nodig voor de meeste woningen in het Oostervantkwartier.

Naast de funderingen zijn veel woningen ook oud en versleten. Daarom slopen we een deel van de woningen om er nieuwe woningen voor terug te bouwen. We gaan ook woningen renoveren die niet gesloopt hoeven te worden. In veel gevallen moeten bewoners verhuizen, omdat het werk aan de woning zo heftig is dat mensen niet in huis kunnen blijven wonen.

Hoe gaan we dat doen?  

We pakken veel woningen in verschillende straten aan. Daarom bestaat dit project uit vier fases. Dat doen we zodat de buurt leefbaar blijft tijdens het werk. Maar ook omdat we veel mensen helpen om naar een andere woning te verhuizen. We nemen hier extra lang de tijd voor, zodat mensen verhuizen naar de plek waar ze graag willen wonen. 

Het werk aan de woningen duurt in totaal 8 tot 10 jaar.

Kaart _Oostervankwartier _in_ fases

De planning

We verdelen al het werk dat gedaan moet worden in vier delen.

 • Fase 1: Duivenvoordestraat (5 tot en met 63) – Sloop en nieuwbouw

  De 70 woningen aan de Duivenvoordestraat worden eind 2023 gesloopt. Hier komen nieuwe woningen voor terug. In 2021 begonnen we al met het helpen van bewoners om te verhuizen.

  In de eerste helft van 2024 starten we aan de Duivenvoordestraat met de bouw van 88 nieuwe appartementen. In oktober startte sloopaannemer van Liempd met het inrichten van de bouwplaats en het voorbereiden van de sloop.

  We bouwen:

  • 37 gezinsappartementen (vrije sector huurwoningen)
  • 36 seniorenappartementen (sociale huurwoningen)
  • 15 maisonnettes (sociale huurwoningen)

  Jan van Avennesstraat
  Samen met de nieuwbouw aan de Duivenvoordestraat verbouwen wij ook zeven bedrijfsruimtes aan de Jan van Avennesstraat 38 tot en met 52. Deze ruimtes worden twee woningen. Aan de achterkant van het gebouw bouwen we een gezamenlijke fietsenstalling voor de nieuwe woningen van de Duivenvoordestraat. Bij dit gebouw zijn er problemen met de fundering. Dit gaan we herstellen. Het werk aan de fundering geeft veel overlast voor de (boven)buren, zoals lawaai en stof. Het werk vindt plaats tussen 07:00 en 17:00.

  Meer weten over funderingsherstel? Kijk dan op www.woonstadrotterdam.nl/funderingen

Impressies

Benieuwd naar het ontwerp van een aantal woningen? We hebben een aantal afbeeldingen op een rijtje gezet. Dit zijn wat sfeerbeelden van de nieuwe woningen die we gaan bouwen in de Duivenvoordestraat.

 

In goed overleg met bewoners

We begrijpen dat er veel afkomt op de bewoners. Daarom bespreken we regelmatig met bewonersgroep Oostervant onze plannen. Zoals de bouw van de nieuwe woningen, het verhuizen van bewoners en de mogelijkheid om terug te verhuizen naar de nieuwbouwwoningen.

De bewonersgroep helpt ons in de communicatie rondom het project. Ze kijken ook met een kritische blik mee naar onze plannen. Daarnaast helpen ze ons om onze huurders nog beter te begeleiden met alles waar ze met de werkzaamheden mee te maken krijgen

Heb je vragen voor de bewonersgroep Oostervant? Neem dan contact met ze via bewonersoostervant@gmail.com.

Contact

Heb je vragen over het project? Bel Nienke Poelsma via 010 440 88 00. Of mail naar oostervantkwartier@woonstadrotterdam.nl.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Dit kun je dan ook mailen.

 

Nieuwsbrieven

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.