Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Samen aan de Schie

Onderdeel van Bouwen en Verbouwen

Samen aan de Schie - Blijvenburgstraat

de schie overschie blijvenburgstraat renovatie project

We gaan 76 nieuwe vrije sector huurwoningen bouwen op de Blijvenburgstraat. Dit project heet Samen aan de Schie. Het veld waar dit gebouwd wordt ligt sinds 2010 leeg. We verwachten dat de bouw van de huizen 2021 begint en ongeveer anderhalf jaar duurt. Op deze pagina lees je meer over dit project.

Wat gaan we doen

In 2010 was er al een plan om te gaan bouwen op deze plek. Dit ging toen niet door als gevolg van de economische crisis. Nu kunnen we wel gaan bouwen. Dat is meteen een kans om het openbare gebied tussen de nieuwbouw en de Schie opnieuw in te richten om er een nog mooiere plek van te maken. Hieronder zie je foto’s van de oude plannen uit 2010 en daaronder zie je wat we nu gaan bouwen. We hebben samen met de gemeente en de architect een plan gemaakt wat op deze plek past en aansluit op de rest van de omgeving.

Aardgasvrij

In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. De nieuwe woningen krijgen daarom geen gasaansluiting meer. Om de woningen te verwarmen willen we gebruik maken van een warmtenet. Dat gebruikt restwarmte uit fabrieken en de haven om woningen te verwarmen. Zo helpen we om steeds meer woningen aardgasvrij te maken. Voordat we op restwarmte over kunnen stappen, hebben we de komende jaren een lokaal warmtestation nodig om deze tijd te overbruggen.

Eneco warmtestation

De warmte voor de woningen komt van een warmtestation dat bestaat uit twee gasketels. Deze worden geplaatst onder de Spaanse Brug. Zo staan ze zoveel mogelijk uit het zicht en kunnen ze warmte leveren aan het nieuwbouwproject Samen aan de Schie en renovatieproject Welschen2. Eneco streeft ernaar om binnen maximaal 10 jaar een duurzamer alternatief voor dit warmtestation te plaatsen. We sluiten dan aan op het centrale stadswarmtenet van Rotterdam of op een nieuwe duurzame warmtebron. Eneco werkt momenteel aan de voorbereidingen van het warmtenet en warmtestation.

Oude plan 2010
Nieuw plan 2020
Nieuwe plan 2020

Downloads

Meest gestelde vragen