Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Zinkerweg en Nijverheidstraat in Feijenoord

Onderdeel van Bouwen en Verbouwen

Zinkerweg en Nijverheidstraat in Feijenoord

zinkerweg nijverheidstraat kluswoningen project renovatie

De gebouwen aan de Zinkerweg en Nijverheidstraat in Feijenoord zijn gebouwd eind 19e eeuw. De bouwstijl maakt deze gebouwen bijzonder voor de wijk: ze zijn van beeldbepalende waarde. Maar de 58 woningen en een bedrijfsruimte zijn tochtig, vochtig, niet energiezuinig en de fundering is slecht. Slopen en nieuwbouwen is niet mogelijk en het opknappen van de woningen is erg kostbaar. Daarom verkopen we de woningen als kluswoningen. Zo kunnen de gebouwen blijven bestaan. Op een andere plek in Feijenoord komen er 48 sociale huurwoningen voor terug.

Zinkerweg-Nijverheidstraat
Meestal verhuisd binnen Feijenoord.

Door de ingrijpende verbouwing en de verkoop van de woningen moesten de oud-bewoners verhuizen. De huishoudens van de Zinkerweg 51-77 en Nijverheidstraat 232-324 hebben allemaal een nieuwe woning gevonden. Hierbij kregen ze hulp van onze bewonersbegeleider. Het is in Feijenoord niet makkelijk om een nieuwe, passende woning in dezelfde wijk te vinden. Weinig mensen vertrekken uit de wijk. Daarom is er afgesproken dat de oud-bewoners twee jaar de tijd hadden om een nieuwe woning te vinden, in plaats van anderhalf jaar. Dat heeft geholpen: 45 huishoudens zijn verhuisd binnen de deelgemeente Feijenoord. De andere huishoudens hebben een woning gevonden in een andere wijk in of buiten Rotterdam. Meestal op verzoek of omdat daar een woning is gevonden die beter past bij de woonwensen.

Gevel Zinkerweg-Nijverheidstraat.
Gevel
Binnenzijde Zinkerweg-Nijverheidstraat
Binnenzijde

Verkoop in ruil voor meer ruimte voor verschillende huishoudens.

Omdat de woningen in slechte staat zijn en deze hoognodig technisch verbeterd moeten worden, moesten de huidige bewoners verhuizen. Omdat slopen van de woningen vanwege de beeldbepalende architectuur niet mogelijk is, kiezen we voor de kostbare oplossing van transformatie. In de gebiedsvisie Feijenoord staat de ambitie beschreven om extra eengezinswoningen te bouwen. Zodat er in het noorden van de wijk meer verschillende woningen komen. Dit sluit aan bij eerdere veranderingen in Feijenoord. Om mee te werken aan meer balans in de wijk door verschillende woningen en voor mensen met verschillende inkomens, maken we van deze woningen kluswoningen. Hierdoor kunnen kopers zelf aan de slag. Ze krijgen hierbij hulp van Urbannerdam, een bedrijf dat expert is in zelfbouw. Als oud-bewoners een woning willen kopen, krijgen ze voorrang op andere kopers.

Met deze kluswoningen leveren we een actieve bijdrage aan het NPRZ-programma van de gemeente. Door actief met de wijk aan de slag te gaan, zorgen we ervoor dat er voor verschillende huishoudens ruimte is. We creëren nieuwe kansen voor middeninkomens en zorgen voor nieuwe woningen voor sociale huurders. Want we bouwen op een andere plek in de wijk 48 sociale moderne huurwoningen terug

Edwin Dortland, procesmanager Wijkverbetering bij Woonstad Rotterdam.

Sociale huurwoningen teruggebouwd.

Natuurlijk moeten er voldoende sociale huurwoningen blijven in Feijenoord. Daarom bouwen we nieuwe woningen op de plek van de oude basisschool op de kop van de Oranjeboomstraat en Persoonsstraat. Daar komen onder andere 48 sociale huurwoningen met een sociaal plus huur tot € 752,33*. Hiervan zijn er 20 voor senioren. De verwachting is dat deze woningen rond september 2023 klaar zijn. 

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Nieuwbouw Dukdalf

In Feijenoord zijn we op meerdere plekken aan het werk. Zo maken we het woningaanbod diverser. Maar de sociale huurwoningen verdwijnen niet. Waar nu het lege gebouw van basisschool De Dukdalf staat worden  nieuwe woningen gebouwd. Meer informatie vind je op De Dukdalf.

Artist_ impression_Dukdalf _gevelaanzich

Meer informatie

Meest gestelde vragen