Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 
Tuin
115 - 121 m2
Duurzaam
Grote eengezinswoning

Vrije sector huur Mijnkint   

Ruimte en gezelligheid voor gezinnen

Wil je met je gezin wonen in een gezellige, groene buurt in Rotterdam-Zuid? Met een speeltuin voor de deur en basisscholen en kinderopvang op loopafstand? En dat dicht bij het Zuiderpark en een directe verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum? Dan is het nieuwbouwproject Mijnkint iets voor jou.

We bouwen hier 16 vrije sector huurwoningen van drie verdiepingen met vier tot vijf (slaap)kamers en een privétuin. Hier heeft jouw gezin alle ruimte om te groeien en bloeien. De woningen zijn praktisch ingedeeld zodat je veel ruimte hebt voor je gezin. 

De bouw van de 16 vrije sector huurwoningen, is onderdeel van een groter nieuwbouwproject. In de Mijnkintbuurt komt een mooie mix van vrije sector en sociale huurwoningen. Het is een plek waar je goed kunt samenleven met je gezin én met je buren. Met bankjes aan de voorkant van de huizen en een gemeenschappelijke tuin (voor de woningen tussen de Wuysterstraat en de Spruytstraat) ontstaat hier al snel een fijne buurt. Hier kunnen kinderen met elkaar spelen en geniet jij van de gezelligheid van buren of van de rust in je eigen huis.

Wonen in Mijnkint

 • grote eengezinswoningen voor middeninkomens
 • 4 tot 5 slaapkamers
 • heerlijke privétuin op het zuidwesten
 • duurzaam en dus zuinig wonen
 • kindvriendelijk
 • goed bereikbaar (dicht bij uitvalswegen en ov)

 • Woningen

  De 16 vrije sector huurwoningen zijn ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen. De drie verdiepingen met een ruime woonkamer, keuken en vier tot vijf (slaap)kamers bieden aan iedereen in je gezin een fijne plek. Er zijn geen schuine wanden, en de ruimtes zijn praktisch ingedeeld zodat je elke centimeter optimaal kunt benutten.

  Je tuin ligt op het zuidwesten, waardoor je de hele dag van de zon kunt genieten. Door de hoge ramen aan de tuinkant, heb je een prachtig uitzicht op je tuin én volop licht in je woonkamer. In de tuin heb je een ruime berging voor fietsen, gereedschap en buitenspeelgoed.

  De keuken heeft een moderne uitstraling met een composiet stenen aanrechtblad en witte keukenkastjes. En je vind hier alle nodige aansluitingen voor keukenapparatuur. De badkamer heeft een toilet, een wastafel, designradiator en een inloopdouche met glazen wand. 

  Je kunt kiezen uit drie type woningen: één tussenwoning en twee type hoekwoningen. De tussenwoningen hebben een ruime woonkamer met een openkeuken en vijf (slaap)kamers. De hoekwoningen hebben ook een ruime woonkamer met een semi-openkeuken en vier ruime slaapkamers. Beide type woningen hebben een berging met ruimte en aansluitingen voor een wasmachine en droger en bergruimte.

  Bekijk hier de plattegronden van de verschillende type woningen.

 • Huurprijs en voorwaarden

  De eengezinswoningen zijn gebouwd voor huishoudens van twee of meer personen met een middeninkomen. Dit is voor huishoudens met meerdere personen een jaarinkomen tussen € 56.513 en € 76.764 ). De huurprijs is € 1.075,- per maand exclusief servicekosten.

  Meer informatie per woning en hoe je kunt reageren:

  Is wonen aan de Mijnkintstraat iets voor jou?
  Heb je een gezin én een middeninkomen en wil je een ruime, duurzame woning huren? Dan zijn deze vrije sector woningen echt iets voor jou.

  Lees goed de huurvoorwaarden voordat je reageert. Reageren kan vanaf 1 december tot en met 15 december 2023.

 • Duurzaam
  • Energielabel A++
  • Gasloos, aansluiting op stadsverwarming
  • Goed geïsoleerd
  • Zonnepanelen op het dak
   - Type B: 2 panelen
   - Type C: 5 panelen
   - Type D: 4 panelen
  • Groene daken op de berging
  • Vogeldaken - dit zijn daken waar vogels voedsel, nestgelegenheid en een veilige plek vinden

 • Planning

  Start project

  13 november 2023

  Website live

  Informatieavond

  30 november 2023

  Informatieavond

  • Datum:   donderdag 30 november 2023
  • Tijd:        inloop van 19.00 en 20.30 uur
  • Locatie: Woonstad Rotterdam, Ooltgensplaathof 1

  Reageren

  1 december 2023

  Start reactietermijn

  Vanaf 1 december kun je reageren op woningen. 

  15 december 2023

  Sluiting reactietermijn

  Je kunt reageren tot en met 15 december 23.59 uur. 

  Loting en toewijzen

  18 januari 2024

  Loting door de notaris

  De notaris wijst de woningen op donderdag 18 januari toe door middel van een loting. 

  Oplevering

  verwachting Q2 2024

  Oplevering woningen

 • Locatie en buurt
   

  De Mijnkintbuurt is onderdeel van de Tarwewijk en ligt tussen Zuidplein, metrostation Maashaven en de Maastunnel en in het noorden de Maashaven. Hier pak je makkelijk de metro richting hartje centrum.

  Tarwewijk

  Het is een wijk met veel gezinnen. En dat is ook niet gek. Je vindt hier op loopstand verschillende basisscholen en verschillende vormen van kinderopvang. En naast de grote speeltuin voor de deur, vind je in de wijk speelveldjes, pleinen en kleine parken om te spelen en ontspannen.  

  Tarwewijk - park

  De wijk heeft alle nodige voorzieningen als supermarkten, een gezondheidscentrum, een bibliotheek en verschillende sportscholen en sportverenigingen. Ben je een winkelliefhebber, dan is Winkelcentrum Zuidplein een heerlijke plek. En hou je van uiteten gaan, dan hoef je de wijk niet uit. Je vindt hier genoeg restaurants en koffietentjes. 

  Tarwewijk - speelplein
  Locatie Tarwewijk
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.