Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Wielewaal van de toekomst

In totaal komen er maximaal 807 woningen in de nieuwe Wielewaal. Na goedkeuring van het bestemmingsplan door de gemeenteraad, is de voorbereiding voor de bouw van de eerstvolgende 77 sociale huurwoningen gestart. Hier lees je en zie je hoe het goed wonen wordt in de nieuwe Wielewaal.

Doorbouwen op het goede

Het Wielewaalgevoel blijft zoveel mogelijk behouden. Het groen, het stratenpatroon en de ligging van de woningen maakt het een unieke Rotterdamse wijk. In het ontwerp van de nieuwe Wielewaal wordt dat voor een groot deel behouden. Wat beter kan, wordt verbeterd. Zoals het ontwerp van de nieuwe woningen. Ook bewoners zijn hierbij betrokken geweest. Zij hebben met een VR-bril alvast een kijkje genomen in hun nieuwe woning. Met hun hulp is de woningindeling verbeterd.

Nieuwbouwproject de Nieuwe Wielewaal
Artist impressie nieuwe Wielewaal

Wijk voor iedereen

De eerste 132 sociale huurwoningen staan in Wielewaal-Oost. De komende jaren worden er nog maximaal 675 woningen gebouwd. Als eerste start de bouw van de volgende 77 sociale huurwoningen. Bewoners die al een paar jaar in een tijdelijke woning wachten op hun nieuwe huis, kunnen dan zo snel mogelijk verhuizen. De sloop van de oude woningen en de bouw van de nieuwe woningen wordt in fases uitgevoerd. Zo kunnen bewoners met een terugkeermogelijkheid in de wijk blijven.

Daan Schammerstraat

De woningen die er komen verschillen in ontwerp, grootte en prijsklasse. Het is een mix tussen huurwoningen en koopwoningen. Op deze manier wordt de nieuwe Wielewaal een wijk voor iedereen. Alleenstaanden, tweepersoonshuishoudens, ouderen en gezinnen met kinderen hebben straks allemaal ruimte om hier te wonen en te leven. Ook wordt de nieuwe Wielewaal een energiezuinige en gasloze wijk. De woningen worden voorzien van stadsverwarming en zonnepanelen.

Artist impressie Wielewaal
Artist impressie Wielewaal

Allemaal Wielewaal

De deuren staan wijd open voor alle bewoners van de Wielewaal om mee te denken en te bouwen aan de nieuwe Wielewaal. Hiervoor worden in het Wielewaalhuis verschillende activiteiten georganiseerd, als de coronamaatregelen het toelaten, door Anna-Maria Carbonaro. Als kwartiermaker zorgt zij voor verbinding in de wijk, nu en in toekomst. Tussen de huidige bewoners en de bewoners van de toekomst. Maak kennis met Anna-Maria Carbonaro of neem een kijkje op Allemaal Wielewaal.

Kwartiermaker Anna Maria Carbonaro

 

 

 
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.