Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Kop Dakpark

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Kop Dakpark

In de wijk Nieuw-Mathenesse, gelegen aan de rand van de stadswijken Bospolder-Tussendijken, Spangen, Het Witte Dorp en Oud-Mathenesse, bouwen we een nieuw woongebouw. In het nieuwe woongebouw komen 154 woningen en 1000m2 bedrijfsruimten.

Wat gaan we doen

We ontwikkelen op de kop van het Dakpark 154 woningen, waarvan 65 sociale – en 89 middenhuurwoningen. Daarnaast komen er parkeerplekken en 1000 m2 bedrijfsruimten in het gebouw. Het Barcelonese architectenbureau H3O hebben we, als winnaar van de Europan-prijsvraag, gevraagd om samen met het Nederlandse architectenbureau INBO het ontwerp te verzorgen.

Nadat het woongebouw is gebouwd, gaat de gemeente Rotterdam ook de buitenruimte op deze plek aanpakken.

Artist impression Kop DakparkOntwerp

In 2019 is er in Rotterdam op verschillende locaties een Europan-prijsvraag uitgeschreven voor jonge, Europese architecten. Een professionele jury heeft het ontwerp van het Spaanse H3O gekozen als winnaar voor deze plek. Dit ontwerp heeft als inspiratie gediend voor het ontwerp wat hieronder is afgebeeld. Het moet een gebouw voor mens, plant en dier worden: een groen icoon, die bijdraagt aan de biodiversiteit en flora & fauna in het gebied.

Artist impression Kop Dakpark

Woningcorporaties als oplossing voor de wooncrisis

Met dit project voegen we betaalbare woningen en kwaliteit aan Delfshaven toe. Het gebouw is voor jong en oud. Door de levensloopbestendige woningen geven we senioren, in de aangrenzende buurten, de kans om door te stromen naar deze nieuwbouw.

 • Bewoners uit de buurt

  De direct omwonenden van deze locatie hebben een bericht gehad van de gemeente Rotterdam over de plannen voor deze locatie. We gaan samen met de bewoners in de directe omgeving in gesprek over de plannen en het nieuwe woongebouw. We horen dan graag wat hun zorgen, wensen en ideeën zijn.

  Door middel van digitale nieuwsbrieven sturen we omwonenden het laatste nieuws over deze ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 • Planning

  We zijn van plan om in 2023 te starten met de bouw. Het woongebouw moet dan in 2025 klaar zijn.

 • Contactgegevens

  Heb je vragen? De contactpersonen voor dit project zijn:

  Bas Streppel, projectmanager Vastgoedontwikkeling
  Martijn Deijl, projectleider wijken

   Je kunt ze bellen tussen 8.30 en 17.00 uur via het telefoonnummer 010-440 88 00. Stuur je liever een e-mail? Dat kan naar kopdakpark@woonstadrotterdam.nl.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.