Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Kop Dakpark

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Kop Dakpark

In de wijk Nieuw-Mathenesse, gelegen aan de rand van de stadswijken Bospolder-Tussendijken, Spangen, Het Witte Dorp en Oud-Mathenesse, bouwen we een nieuw woongebouw. In het nieuwe gebouw komen 154 woningen en 400m2 bedrijfsruimten.

Wat gaan we doen?

Het gebouw krijgt 65 sociale huurwoningen en 89 woningen met een middelhoge huur. Er komt ook ruimte voor horeca aan de kant van het Dakpark. Daarnaast komen er parkeerplekken en bedrijfsruimten in het gebouw. Het Barcelonese architectenbureau H3O hebben we, als winnaar van de Europan-prijsvraag, gevraagd om samen met het Nederlandse architectenbureau INBO het ontwerp te verzorgen.  

Het bijzondere ontwerp zorgt voor een nieuwe ontmoetingsplaats op de kruising van Bospolder-Tussendijken en het Merwe-Vierhavengebied. De komende periode gebruiken wij om het voorlopig ontwerp af te ronden. In september 2023 gaan wij ook in gesprek met senioren, bewoners en omwonenden om hun wensen en ideeën op te halen.  

Artist impression Kop Dakpark Ontwerp

In 2019 is er in Rotterdam op verschillende locaties een Europan-prijsvraag uitgeschreven voor jonge, Europese architecten. Een professionele jury heeft het ontwerp van het Spaanse H3O gekozen als winnaar voor deze plek. Dit ontwerp dient als inspiratie voor het ontwerp dat hieronder is afgebeeld. Het moet een gebouw voor mens, plant en dier worden: een groen icoon, die bijdraagt aan de biodiversiteit en flora & fauna in het gebied. 

Artist impression Kop Dakpark

Woningcorporaties als oplossing voor de wooncrisis

Met dit project voegen we betaalbare woningen aan Delfshaven toe. Het gebouw is voor jong en oud. We reserveren bijvoorbeeld 30 woningen voor ouderen uit de buurt, zodat die door kunnen stromen en er woningen vrijkomen voor gezinnen en starters. 

We willen dat verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten. In het gebouw zijn straks meerdere ontmoetingsruimtes voor de bewoners te vinden. Denk aan dakterrassen, een binnentuin, brede galerijen en een gemeenschappelijke ruimte.  

 • Bewoners uit de buurt

  Om het gebouw zo goed als mogelijk aan de wensen te laten voldoen gaan wij met ouderen uit Spangen, Bospolder-Tussendijken en Oud-Mathenesse in gesprek. Samen met Havensteder en WMO Radar trekken we in september 2023 de wijk in om met deze ouderen te praten.  

  Eind 2023 organiseren wij een bewonersbijeenkomst voor omwonenden. Hier gaan wij met ze in gesprek over hoe wij de bouwperiode en de overlast die daarbij komt kijken voor de wijk het beste kunnen aanpakken.  

  Door middel van digitale nieuwsbrieven sturen we omwonenden het laatste nieuws over deze ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor deze nieuwsbrief. 

 • Planning

  Wil je wonen in één van de woningen in Kop Dakpark en meedenken met de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes? Nog even geduld, want de aanmelding is nog niet gestart. We houden je op de hoogte wanneer je jezelf kunt aanmelden.  

  De start van de bouw begint rond het voorjaar van 2024. Als de startdatum concreet is, zullen we dat laten weten.  

Meer weten?

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:

        De contactpersoon voor dit project is
        Nienke Poelsma, projectleider wijken. 
       Je kunt haar bereiken tussen 8.30 en 15.00 uur.

Nieuwsbrieven

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.