Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

De Dukdalf

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw De Dukdalf

Dukdalf feijenoord sociaal vrije sector project

Eind 2021 starten we met de bouw van 95 betaalbare huurappartementen in Feijenoord, Rotterdam-Zuid. Daarvan zijn er 48 voor sociale huur en 47 voor vrije sector huur. Het wordt een energiezuinig gebouw, met veel groen en zonnepanelen op het dak.

Wat is er straks te huur?

We bouwen 95 appartementen van ongeveer 70 m2. Daarnaast zijn er ook parkeerplaatsen en bedrijfsruimtes te huur. De voorlopige indeling is als volgende:

  • 48 sociale huurwoningen voor maximaal € 752 per maand*, waarvan 20 woningen voor senioren
  • 39 vrije sector huurwoningen voor middeninkomens: tussen de € 753 en € 1.025 per maand*
  • 8 vrije sector huurwoningen vanaf € 1.025 per maand*
  • 31 parkeerplaatsen
  • 2 bedrijfsruimtes 

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Milieuvriendelijk wonen

Het woongebouw gaat straks heel zuinig om met energie. Ook is er aandacht voor groen. Er komen zonnepanelen op het dak. De gevel op het zuiden en de daken zonder zonnepanelen zijn straks begroeid met verschillende soorten planten. Dat is goed voor het milieu en de luchtkwaliteit.

Artist_ impression_Dukdalf _gevelaanzich
Impressie nieuwbouwproject De Dukdalf

 

Bewoners denken mee

Voordat hier een basisschool werd gebouwd, stond er een kerk met een flinke toren: de Wilhelminakerk. In 1973 is deze afgebroken. Met het nieuwe woongebouw van 12 verdiepingen komt de hoogte weer terug in de straat. De gemeente vraagt de toekomstige bewoners mee te denken over de inrichting van het pleintje voor het gebouw. Op de begane grond komt horeca die overdag open is.

Locatie

In Feijenoord zijn we op meerdere plekken aan het werk. In De Nijverhoek aan de Zinkerweg en Nijverheidssstraat worden huurwoningen omgebouwd tot koop(klus)woningen. Zo maken we het woningaanbod diverser. Maar de sociale huurwoningen verdwijnen niet. Met Gemeente Rotterdam hebben we afgesproken dat we ze op een andere plek in Feijenoord bijbouwen: aan de Persoonsstraat en Oranjeboomstraat, waar nu het lege gebouw van basisschool De Dukdalf staat.

 

Meer informatie

Meest gestelde vragen