Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Finesse

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Finesse

Een op de zes Rotterdammers woont bij Woonstad Rotterdam, maar we hebben nog geen woningen in Nesselande. Daar komt met ons project Finesse verandering in. Tussen de Wollefoppenweg en de Corsicalaan gaan we 116 goede en betaalbare woningen bouwen. "Common Green" zoals het eerst werd genoemd wordt nu Finesse. Er komen 3 woontorens met 54 woningen woningen in de vrije sector huur en 62 woningen sociale huur. Finesse is ons eerste project in Nesselande. Daarmee willen wij een bijdrage leveren aan het het oplossen van het woningtekort.

Wat gaan we doen

In 2022 willen we beginnen met de bouw. De bouw duurt ongeveer 20 maanden. In totaal komen er 3 woontorens. Deze bestaan uit:

 • 54 driekamer vrije sector huurwoningen
  Deze woningen worden verspreid over twee torens van vier etages en worden gebouwd op een verdieping met bergingen. De woningen zijn 72m2 en kosten tot
  € 1.060*per maand. Dit sluit aan op het Actieplan midden huur van de gemeente.
 • 62 driekamer sociale huurwoningen
  De woningen komen in een toren van 10 etages. Deze toren krijgt ook een plint van bergingen. De woningen zijn  68m2 en zijn maximaal € 752,88 *per maand. 60% van deze woningen is bestemd voor senioren.

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat.

 • Bewonersbijeenkomsten

  Omwonenden hebben op 6 juli 2021 een presentatie gehad van de gemeente Rotterdam. Daar kon iedereen ideeën inbrengen voor de inrichting van het buitengebied.

  Op 30 november 2021 is er een digitale bewonersbijeenkomst. Daar wordt het ontwerp door ons gepresenteerd en laat de gemeente het concept van de buitenruimte zien waar bewoners op kunnen reageren. Aanmelden voor deze digitale bijeenkomst kan via Nesselandeso@rotterdam.nl.


Downloads

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.