Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Malieklos: gemak en gezelligheid

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Malieklos

In nieuwbouwproject Malieklos in Hillesluis komen 51 sociale huurappartementen voor senioren. Hier vind je rust en gemak in je woning en in de buurt heb je stadse gezelligheid en alles wat je nodig hebt. Naast het gebouw hebben we 31 eengezinswoningen gebouwd en twee woningen met twee verdiepingen.

Het woongebouw voor 65-plussers:

 • ruime appartementen van 70 tot 100 m2
 • geen drempels en brede gangen
 • lift in het gebouw
 • drie kamers
 • zonnig balkon waar je altijd droog zit
 • openbaar vervoer, winkels en gezelligheid op loopafstand

De ruime woningen met drie kamers zijn licht en open. Het is helemaal gelijkvloers en je hebt het gemak van brede gangen en ingangen. Heel handig voor de toekomst. 

Klosstraat_entree

In Malieklos komen verschillende leeftijden samen en kun je contact maken met wie je wilt. Je drinkt een bakkie met andere senioren in het buurthuis, maakt een praatje met een buurtkindje in de speeltuin in de buurt of je gaat op in de wijk met de buurvrouw. Net wat jij wilt. Het is er allemaal. Malieklos voelt al snel als je nieuwe thuis.

 • Woningen

  In de ochtend eet je een ontbijtje in je open keuken, ’s middags drink je je koffie in de zon op je balkon en ’s avonds geniet je van de rust in jouw appartement. Je voelt je hier op ieder moment van de dag thuis. 

  De appartementen zijn ideaal voor jou als senior. Ze zijn ruim en open ingericht met brede gangen en ingangen. Je hebt een open keuken en er zijn geen drempels in de woning. Ook de badkamer met douche, wastafel en toilet is ruim. Misschien nu nog niet allemaal nodig, maar wel erg fijn voor de toekomst. 

  De woning is heerlijk licht door de grote ramen en je hebt met het binnenbalkon een fijne buitenruimte. De woonkamer is ruim en je hebt twee slaapkamers. In het appartement is een berging voor je wasmachine en droger en nog ruimte om wat spulletjes op te bergen. Zo heb je alles bij de hand en toch uit het zicht.

  Veiligheid en gemak

  De appartementen liggen aan een galerij. Je voordeur is dus in het gebouw. Vanuit de hal kun je de trap naar boven nemen of je pakt de lift om jou en je boodschappen naar je woning te brengen. 

  Duurzaam wonen

  De woningen in Malieklos worden aangesloten op stadsverwarming. Dit is zuiniger, veiliger en milieuvriendelijker dan aardgas. Op het dak van het woongebouw plaatsen we zonnepanelen wat voor een lagere energierekening kan zorgen. De woningen zijn milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd.

 • Planning
  • Start bouw: december 2020
  • Oplevering 31 eengezinswoningen en 2 maisonettes: vanaf april 2021 tot juli 2021. Blok 2, de oneven huisnummers aan de Maliestraat wordt na de bouwvak. Dus eind augustus.
  • Oplevering 51 appartementen: oktober/november 2021
 • Locatie en buurt

  De appartementen liggen aan de Klosstraat en Slaghekstraat in Hillesluis. Hier vind je de rust van een woonwijk en is het stadsleven dichtbij. Je woont hier tussen een mix van verschillende mensen die nauw met elkaar samenleven. Het huis van de wijk ligt aan de overkant van de straat. Hier kun je met je buren gezellig samenkomen voor een koffie, beweging, workshops en creatieve activiteiten.

  Klosstraat afsnijden

  Winkelen kun je op Boulevard Zuid en de opgeknapte Beijerlandselaan. En in een paar minuten ben je met de fiets bij het overdekte winkelcentrum Zuidplein. De dagelijkse boodschappen doe je bij een van de supermarkten in de buurt. Voor verse vis, kaas, groente en fruit bezoek je op woensdag en zaterdag de Afrikaandermarkt. Geen zin om te koken? Schuif dan aan bij een van de vele restaurants voor ontbijt, lunch of diner.

   Houd je meer van rust en groen? Pak dan de fiets, auto of openbaar vervoer naar Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen of met (klein)kinderen op avontuur gaan. 

  Ook voor gezondheidszorg hoef je de wijk niet uit. Huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek liggen om de hoek. Wil je de wijk wel uit? Je hebt een bus- en tramhalte op loopafstand en bent binnen 15 minuten in hartje centrum en bij Centraal Station. Andere wijken zijn ook makkelijk en snel te bereiken via de verschillende bus- en tramlijnen die door de wijk lopen.


Wonen in Malieklos

 • De eengezinswoningen zijn verhuurd.
 • De appartementen zijn nog beschikbaar.
 • Je krijgt als senior voorrang op deze woningen.

Meer weten?

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.