Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Nieuw Kralingen: stads wonen aan het bos en de plas.

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Nieuw Kralingen

Nieuw Kralingen project sociaal

Wil je wonen in de stad maar ben je ook op zoek naar ruimte en natuur? Dan is een van de 80 sociale huurappartementen van Nieuw Kralingen perfect voor jou. Aan de rand van het Kralingse bos en de plas is het comfortabel wonen: nu en in de toekomst. Het appartementengebouw heeft Kralingse details zoals het opstapje in de woningen aan de straat. Het gebouw krijgt drie verschillende architectuurstijlen, zodat het helemaal aansluit bij de andere woningen in de wijk.

AI_Kralingse hoek
Zo wordt het appartementengebouw in Nieuw Kralingen

Wonen in Nieuw Kralingen

 • 2-, 3- of 4-kamerappartement
 • In de stad én in het groen
 • De meeste woningen gelijkvloers: handig voor nu en de toekomst

Comfortabel wonen.

Het appartementengebouw biedt ruimte aan 80 huishoudens. De meeste woningen zijn 65m2 en hebben drie kamers: een woonkamer en twee slaapkamers. Ook komen er acht 2-kamerwoningen en vijf 4-kamerwoningen. Vanaf de bank loop je zo de open keuken in. Spullen die je niet iedere dag gebruikt, geef je een plekje in de berging. Misschien ook je klusspullen? Want in je nieuwe woning moet nog vloerbedekking komen en moeten de gordijnen nog opgehangen worden. Klaar met klussen, dan kan je ontspannen op je balkon aan de gedeelde galerij. Zo ontmoet je makkelijk je buren. Zit je buiten dan kijk je uit over de nieuwe wijk richting de plas.

Wij vinden dat elke Rotterdammer een fijne plek verdient om te wonen en Nieuw Kralingen is zo’n plek. Bewoners lopen vanuit hun voordeur zo naar het bos of de plas

Mohamed el Achkar – Raad van bestuur van Woonstad Rotterdam.

Kies je voor Nieuw Kralingen, dan kies je voor comfortabel wonen. De moderne Kralingse appartementen zijn van veel gemakken voorzien. Koude voeten zijn verleden tijd door de vloerverwarming en je hebt veel licht door de hoge ramen. Zonnepanelen wekken elektra op voor de liften en verlichting van de gedeelde ruimtes, dat scheelt servicekosten! Ook is er een optie om je auto te parkeren op een eigen parkeerplek. Liever op de fiets? Die parkeer je in de gedeelde fietsenstalling. In de stalling kun je ook je elektrische (bak)fiets en scootmobiel opladen. Met een van de liften ben je zo op jouw verdieping: of je nu op de eerste of de vijfde woont. Handig voor nu met de boodschappen of in de toekomst als je wat slechter te been bent.

Plattegrond 3-kamerwoning loggia
Plattegrond 3 kamerwoning loggia

Je huurt een van de sociale huurappartement voor een huurprijs vanaf €633,25 tot €678,66 per maand*. Hoe hoog je huurt wordt, hangt af van je inkomen en huishouden. Woon je in een sociale huurwoning, dan krijg je huurtoeslag. 

*Dit is het prijspeil van 2022 en kan in 2023 verhoogd worden.

Nieuwe wijk.

Nieuw Kralingen grenst aan Crooswijk en Kralingen, waar je naar toe wandelt, fietst of rijdt voor je wekelijkse boodschappen. De naam van de wijk zegt het al: het is een nieuwe wijk die de komende 10 jaar wordt opgebouwd met 800 woningen. De sociale huurappartementen liggen aan de rand van de wijk aan de toekomstige Bosdreef. Die weg wordt verlegd voor de nieuwe wijk. Woon je straks in een van de appartementen, dan zie je de wijk letterlijk voor je neus gebouwd worden. Uniek voor Rotterdam, maar je uitzicht zal wel een paar jaar bestaan uit bouwverkeer en bouwplaats. Je kunt overlast hebben van bouwgeluid, stof en modder.  

Vanuit je woning even op de fiets naar:

 • Station Rotterdam Noord – je bent 8 minuten onderweg
 • Metro Voorschoterlaan – dat is 13 minuten fietsen
 • Lusthofstraat – dat is 15 minuten fietsen
 • Huren in Nieuw Kralingen

  De appartementen worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. Je kunt alleen reageren als je bent ingeschreven. Je kunt nog niet inschrijven voor de verhuur van de woningen. Heb je een urgentieverklaring, dan krijg je voorrang op andere woningzoekers zonder urgentieverklaring. 

  Tip!

  Maak een woonwens aan bij Woonnet Rijnmond. Je krijgt dan bericht als er een woning wordt verhuurd die past bij jouw zoekopdracht. 

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 • Planning

  Dit is de planning van de bouw voor de woningen in Nieuw Kralingen. Dit is een geschatte planning en kan veranderen:

  • Start bouw – begin 2021
  • Oplevering – halverwege 2023

  Wil je weten wanneer de woningen precies worden opgeleverd? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 • Vragen over huren?

  Heb je vragen over het huren van een van de appartementen? Weet dat er op dit moment niet meer informatie bekend is, dan gemeld op de projectpagina. Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Heb je toch vraag over de verhuur? Mail dan naar info@woonstadrotterdam.nl en zet in het onderwerp " Nieuwbouw Nieuw Kralingen".  

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe wijk, de ligging en je mogelijke toekomstige buren? Neem dan een kijkje op de website van Nieuw Kralingen.


Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.