Nieuwbouw Oost-Sidelinge
-
22 juli 2021 - Nieuwbouw
Vier woongebouwen aan de Oost-Sidelinge in Overschie worden gesloopt en er komen sociale huurwoningen voor terug. Samen met een ontwikkelpartij gaan we circuliar werken. We verwerken bijzondere, originele onderdelen in de nieuwbouw. Ook doen we voorstellen over het verminderen van overlast door geluid en fijnstof van de snelweg A13. De erfgoedvereniging ‘Het Cuypersgenootschap’ wil de 4 flatgebouwen behouden en heeft een rechtszaak tegen sloopnieuwbouw aangespannen. De zitting hiervan was op 15 december 2021. De rechtbank heeft op de zitting om nadere informatie gevraagd bij de Gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Als alles volgens de termijnen verloopt is de uitspraak half mei 2022. Via deze pagina houden we iedereen op de hoogte.
Waarom we opnieuw gaan bouwen
De woningen aan de Oost-Sidelinge zijn verouderd en versleten. Ze voldoen niet meer aan de eisen en verwachtingen die bij een goede en gezonde woning horen. Daarom is besloten om de oude woningen te vervangen. We willen ongeveer 150 nieuwe sociale huurwoningen maken in een gebouw met drie of vier verdiepingen. In 2022 wordt het ontwerp definitief gemaakt.
Energiezuinig wonen
Woonstad Rotterdam is een flinke aanjager van de overstap op groene energie in Rotterdam. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw willen we de CO2-uitstoot door energieverbruik sterk verminderen. De gekozen oplossingen moeten wel betaalbaar blijven voor bewoners. En ze moeten eenvoudig te gebruiken en onderhouden zijn.
In deze volgorde willen we een energieneutrale woonomgeving bereiken:
- Zorgen dat het gebouw minder energie nodig heeft;
- Zoveel mogelijk hernieuwbare energie gebruiken in het gebouw en de woningen;
- Mogelijke fossiele brandstoffen (zoals olie en gas) zo schoon en slim mogelijk gebruiken en de vervuiling daarvan op een andere plek goedmaken.
Locatie
Overschie is een rustige woonwijk, maar de straat Oost-Sidelinge ligt langs een snelweg en naast een bedrijventerrein. Juist daarom is zorgen voor een gezonde woonomgeving een belangrijk thema in dit project. Hoe gaan we dat doen?
- Bomen en planten zorgen op een natuurlijke manier voor schone lucht. Door groen op te nemen in de ontwerpen van de openbare ruimte en eventueel het gebouw willen we de luchtkwaliteit van de woonomgeving verbeteren.
- We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de nieuwbouw die makkelijk te gebruiken en onderhouden zijn. Zo houden we ook de lucht in de woningen gezonder.
Plaats voor openbare ruimte en groen
Het achterterrein, dat nu vooral bestaat uit hoge bomen en gras, hoort bij het gebied dat we gaan ontwikkelen. Het liefst worden de nieuwe woongebouwen niet hoger dan de geluidsschermen langs de snelweg, om geluidsoverlast zo klein mogelijk te houden. Maar dit betekent dat op een deel van het grasveld gebouwd moet worden. In het ontwerp van de nieuwe gebouwen is plaats voor openbare terreinen en nieuw groen.
Meer informatie
Laatste nieuws
Laatste projecten 19
-
-
4 april 2024 - Nieuwbouw
Nieuwbouw Bellamy
In de Bellamystraat bouwen wij 62 nieuwe woningen.
-
-
-
3 april 2024 - Nieuwbouw
Nieuwbouw Toepad in De Esch
We willen aan het Toepad in De Esch ongeveer 380 betaalbare studentenwoningen met flexwoningen bouwen. Het Toepad ligt op een…
-
-
-
13 november 2023 - Nieuwbouw
Nieuwbouw Mijnkintbuurt vrije sector huur
In Mijnkintbuurt bouwen we duurzame 16 eengezinswoningen voor midden inkomens.
-
-
-
{{item.PublishDate | dutchDate}} - {{item.ThemeTitle}}
{{item.Title}}
{{item.IntroductionTruncated}}
-
Artikelen
Nieuwsbrieven
Meer weten?
Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:
Je kunt ons bellen of e-mailen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. De contactpersonen zijn:
Deniz Boran, projectontwikkelaar Woonstad Rotterdam
Nico Ros, procesmanager Woonstad Rotterdam.
Goed om te weten
- In 2022 zijn de plannen definitief.
- In 2022 wordt bekend wanneer we starten en klaar zijn met bouwen.
- Tijdens de bouw weten we ongeveer wanneer start verhuur sociale woningen
- Alle woningen worden via Woonnet Rijnmond aangeboden.