Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Welke ruimtes we aanbieden

Met meer dan 60.000 ruimtes in Rotterdam hebben we het grootste aanbod in de stad. Bij ons vind je woningen, bedrijfsruimtes en parkeerplaatsen.

Voor wie zijn we er?

Er is een grote vraag naar woningen en bedrijfsruimtes in Rotterdam. We proberen iedereen aan een passende ruimte te helpen. Veel van onze doelgroepen, zoals Rotterdammers met een inkomen tot modaal, hebben een relatief slechte positie op de woningmarkt. Voor hen zijn er te weinig woningen beschikbaar die betaalbaar zijn en passen bij hun wensen en mogelijkheden. Het gaat om (kwetsbare) ouderen, bijzondere doelgroepen en gezinnen met een laag inkomen. Wij geven deze groepen voorrang bij het helpen aan een goede en passende woning.

Naast de basisdoelgroep zijn er groepen die we graag aan de stad willen binden. Het gaat om recent afgestudeerden, lage middeninkomens en ondernemers. Ook voor deze doelgroepen zetten we ons extra in.

Betaalbaarheid

Betaalbaarheid vinden we belangrijk. Daarom kijken we ieder jaar als de huurverhoging doorgevoerd moet worden, hoe we dat zo pijnvrij mogelijk kunnen doen. Dat wil zeggen: zonder huurverhoging voor de laagste inkomens. 

Wij maken het mogelijk dat Rotterdammers die op de woningmarkt in aanmerking komen voor een corporatiewoning, goed, betaalbaar en met plezier kunnen wonen. In woningen die voldoen aan hun wensen en mogelijkheden, met een gegarandeerde kwaliteit en die staan in aantrekkelijke wijken.

We besteden winst die we maken door verkoop en verhuur van het commerciële vastgoed aan verbeteringen in de stad. Aan het verbeteren van onze sociale huurwoningen en ontwikkelen van maatschappelijke initiatieven. Samen maken we de stad Rotterdam mooier.