Sociale huurwoning

Onderdeel van Welke ruimtes we aanbieden

Sociale huurwoningen

woonpas zoeken sociaal aanbieding woningzoekende

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Rotterdam? Schrijf je in bij Woonnet Rijnmond en bekijk ons aanbod sociale huurwoningen.

Een sociale huurwoning bij Woonstad Rotterdam

 • Er komt regelmatig aanbod vrij
 • Aanbod door heel Rotterdam

We willen het huren van een huis in Rotterdam zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen. Vaak moet je lang wachten op een sociale huurwoning. We delen daarom deze tips met jou. 

Hoe kom ik snel aan een woning?

 

Het is fijn als je iemand blij kan maken met een nieuw thuis.

Rik

In 7 stappen naar jouw sociale huurwoning

  Voor vrije sector huurwoningen geldt een maandhuur vanaf € 738. Om een vrije sector huurwoning te kunnen huren, moet je een minimaal jaarinkomen van € 39.035 hebben. Dit mag een gezamenlijk inkomen van jou en je partner zijn. Je komt bij vrije sector huur niet in aanmerking voor huurtoeslag.

  Ontdek hieronder waar je rekening mee moet houden als je een ruimte hebt gezien die jou aanspreekt.

  • Stap 2 - reageer op een woning

   Zie je een woning die past bij jouw woonwensen? Bekijk goed of je voldoet aan de voorwaarden die in de advertentie staan. Je reageert op een woning met je persoonlijke Huurpaspoort.

  • Stap 3 - Uitnodiging bezichtiging

   Heb je gereageerd op een huurwoning en voldoe je aan de voorwaarden? Dan ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een bezichtiging. Bevestig altijd dat je komt.

  • Stap 4 - Bezichtiging woning

   Je bepaalt tijdens de bezichtiging of je de woning wil huren of niet. Er kunnen meer kandidaten aanwezig zijn. We wijzen de woning toe aan degene die het eerst op de woning heeft gereageerd en voldoet aan de voorwaarden.

  • Stap 5 - Kredietcontrole

   Wil je de woning huren en ben jij de eerste kandidaat? Dan volgt een kredietcontrole via Focum. Blijkt ook daaruit dat je de woning kan huren, dan reserveren we de woning voor je en brengen we € 250 aan administratiekosten in rekening.

  • Stap 6 - Tekenen huurovereenkomst

   Voor het tekenen van de huurovereenkomst spreken we af in de woning. We controleren samen met jou de woning, nemen de meterstanden op en vragen je de beginnota te betalen.

   Tip! Zorg dat alle voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit op jouw naam staan op de tekendatum.

  • Stap 7 - Sleuteloverdracht

   Gefeliciteerd! Je bent nu officieel huurder en krijgt de sleutel van jouw nieuwe vrije sector huurwoning van Woonstad Rotterdam. Veel woonplezier!

   

  Vraag & antwoord