De site van Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies. Meer informatie.Dit venster niet meer tonen.

Verzekeringen afsluiten is verstandig en in bepaalde gevallen zelfs noodzakelijk om je te dekken tegen schade en te beschermen tegen het risico in financiële problemen te komen.

Jouw VvE is wettelijk verplicht een aantal zaken te verzekeren. Een heleboel zaken, in en op de woning, zijn niet gedekt door de verzekeringen die jouw VvE heeft afgesloten. Als huiseigenaar en lid van een VvE is het verstandig om daarom ook zelf bepaalde verzekeringen af te sluiten. In de tabel vind je eenvoudig welke verzekering wat dekt. Op de eigenaarspagina kun je zien welke verzekeringen jouw VvE heeft afgesloten.

VvE Verzekering

Iedere VvE is verplicht verzekeringen af te sluiten die schade dekken aan de gezamenlijke delen van het gebouw:

Daarnaast kan jouw VvE besluiten om andere verzekeringen af te sluiten (glas, rechtsbijstand, vrijwilligersverzekering, bestuurdersaansprakelijkheid).

Jouw verzekering

Als eigenaar van een appartement is het verstandig zeker de volgende verzekeringen af te sluiten. Deze verzekeringen sluit je voor jouw appartement en gezin af.

  • Inboedelverzekering
  • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
  • Glasverzekering

Inloggen Mijn VvE

In Mijn VvE regel je alles online, wanneer het jou uitkomt. Een reparatie melden, je rekeningen inzien, contactgegevens wijzigen of stukken van de VvE inzien? Het kan via Mijn VvE.