Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Nieuwbouw Oost-Sidelinge

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Oost-Sidelinge

Vier woongebouwen aan de Oost-Sidelinge in Overschie worden gesloopt en er komen sociale huurwoningen voor terug. Samen met een ontwikkelpartij gaan we circuliar werken. We verwerken bijzondere, originele onderdelen in de nieuwbouw. Ook doen we voorstellen over het verminderen van overlast door geluid en fijnstof van de snelweg A13. De erfgoedvereniging ‘Het Cuypersgenootschap’ wil de 4 flatgebouwen behouden en heeft een rechtszaak tegen sloopnieuwbouw aangespannen. De zitting hiervan was op 15 december 2021. De rechtbank heeft op de zitting om nadere informatie gevraagd bij de Gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Als alles volgens de termijnen verloopt is de uitspraak half mei 2022. Via deze pagina houden we iedereen op de hoogte.

Oost -Sidelinge-straat.

Waarom we opnieuw gaan bouwen

De woningen aan de Oost-Sidelinge zijn verouderd en versleten. Ze voldoen niet meer aan de eisen en verwachtingen die bij een goede en gezonde woning horen. Daarom is besloten om de oude woningen te vervangen. We willen ongeveer 150 nieuwe sociale huurwoningen maken in een gebouw met drie of vier verdiepingen. In 2022 wordt het ontwerp definitief gemaakt.

Energiezuinig wonen

Woonstad Rotterdam is een flinke aanjager van de overstap op groene energie in Rotterdam. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw willen we de CO2-uitstoot door energieverbruik sterk verminderen. De gekozen oplossingen moeten wel betaalbaar blijven voor bewoners. En ze moeten eenvoudig te gebruiken en onderhouden zijn.

In deze volgorde willen we een energieneutrale woonomgeving bereiken:

 1. Zorgen dat het gebouw minder energie nodig heeft;
 2. Zoveel mogelijk hernieuwbare energie gebruiken in het gebouw en de woningen;
 3. Mogelijke fossiele brandstoffen (zoals olie en gas) zo schoon en slim mogelijk gebruiken en de vervuiling daarvan op een andere plek goedmaken.
Oost _Sidelinge

Locatie

Overschie is een rustige woonwijk, maar de straat Oost-Sidelinge ligt langs een snelweg en naast een bedrijventerrein. Juist daarom is zorgen voor een gezonde woonomgeving een belangrijk thema in dit project. Hoe gaan we dat doen?

 • Bomen en planten zorgen op een natuurlijke manier voor schone lucht. Door groen op te nemen in de ontwerpen van de openbare ruimte en eventueel het gebouw willen we de luchtkwaliteit van de woonomgeving verbeteren.
 • We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen in de nieuwbouw die makkelijk te gebruiken en onderhouden zijn. Zo houden we ook de lucht in de woningen gezonder.

Plaats voor openbare ruimte en groen

Het achterterrein, dat nu vooral bestaat uit hoge bomen en gras, hoort bij het gebied dat we gaan ontwikkelen. Het liefst worden de nieuwe woongebouwen niet hoger dan de geluidsschermen langs de snelweg, om geluidsoverlast zo klein mogelijk te houden. Maar dit betekent dat op een deel van het grasveld gebouwd moet worden. In het ontwerp van de nieuwe gebouwen is plaats voor openbare terreinen en nieuw groen.


 

Artikelen

Nieuwsbrieven

 

Meer weten?

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:

Je kunt ons bellen of e-mailen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. De contactpersonen zijn:

Deniz Boran, projectontwikkelaar Woonstad Rotterdam
Nico Ros, procesmanager Woonstad Rotterdam.

Goed om te weten

 • In 2022 zijn de plannen definitief.
 • In 2022 wordt bekend  wanneer we starten en klaar zijn met bouwen.
 • Tijdens de bouw weten we ongeveer wanneer start verhuur sociale woningen
 • Alle woningen worden via Woonnet Rijnmond aangeboden.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.