Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Flexwoningen in Nesselande

Onderdeel van Nieuwbouw

Flexwoningen in Nesselande

flex-nesselande

In Nesselande willen we 140 flexwoningen plaatsen aan de Willem van Gispenstraat. Het worden sociale huurwoningen voor startende woningzoekers. De woningen blijven minimaal 15 jaar staan. Het plan is dat de woningen in de loop van 2025 klaar zijn. Dit is een van de manieren waarop we snel zorgen voor (tijdelijke) betaalbare huurwoningen in Rotterdam.

140 flexwoningen in de sociale huur

De 140 flexwoningen zijn bedoeld voor huurders tot en met 27 jaar. Ongeveer één derde van de woningen is gereserveerd voor inwoners van Nesselande en één derde van de woningen is beschikbaar voor jonge statushouders. Het overige deel is bedoeld voor andere jongeren tot en met 27 jaar. De woningen zijn voor één of twee personen. Ongeveer drie maanden voordat de woningen klaar zijn, komen ze op de website van Woonnet Rijnmond. Dan kunnen woningzoekenden, die aan de eisen voor sociale huur voldoen, reageren met hun woonpas.

Hoe zien de flexwoningen eruit?

De locatie van de nieuw te bouwen flexwoningen bevindt zich op de overgang tussen de woonwijk Nesselande en het bedrijvenpark langs de A20. Uitgangspunt is dat de woningen passen in de wijk en een waardevolle toevoeging zijn. Het idee is dat er op elke van de twee kavels aan de Willem van Gispenstraat drie woonblokken komen. Totaal komen er dus 5 woonblokken van 4 verdiepingen hoog en 1 woonblok van 3 verdiepingen hoog. De gebouwen worden op een groenstrook geplaatst, zodat er een vriendelijke overgang ontstaat tussen het bedrijvenpark en het wonen richting de Laan van Magisch Realisme.

Ieder woonblok heeft tussen de 18 en 25 woningen. De woningen zijn een mix tussen 89 eenkamerwoningen van 22 m² en 51 tweekamerwoningen van 30 m². Om voor bewoners een prettige woonomgeving te creëren wordt er in het plan extra rekening gehouden met ontmoetingsplekken voor sociale contacten, zoals een gemeenschappelijke (buiten)ruimte. Ook komen er op beide kavels in de middelste van de drie woonblokken op de begane grond algemene ruimtes voor bewoners. Hier kunnen bewoners bijvoorbeeld studeren of hun verjaardag vieren. Daarnaast is er ook een beheerdersruimte, wasruimte en een overdekte fietsenstalling.

 

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen worden in een fabriek in elkaar gezet. Daarna worden ze afgebouwd in de wijk. Het bouwen van flexwoningen gaat ongeveer vijf keer zo snel als het bouwen van ‘normale’ woningen. De Flexwoningen kunnen later weer ergens anders worden geplaatst.

Tijdelijk huurcontract

Bewoners mogen maximaal 5 jaar in de woning blijven wonen. In die periode bouwen ze inschrijfduur op bij Woonnet Rijnmond (als ze hun inschrijving ieder jaar verlengen). Na 5 jaar kunnen ze dan weer op zoek naar een andere woning.

Flexwonen gemeente Rotterdam

Het plan voor Nesselande is onderdeel van een breder programma StartR van de gemeente Rotterdam. Binnen StartR flexwoningen in Rotterdam werkt de gemeente, samen met verschillende partners in de stad, aan de komst van 2000 flexwoningen. De woningen komen op plekken die tijdelijk voor wonen kunnen worden gebruikt.

Meer weten?

Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer informatie

 • Planning

  Op 14 mei kunnen omwonenden en geïnteresseerden in het multifunctionele centrum De Kristal de plannen bekijken en in gesprek met de bouwer, medewerkers van Woonstad en de gemeente Rotterdam. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via startr@rotterdam.nl. Zet in je aanmeldingsmail ook of je geïnteresseerd bent in een woning of dat je geïnteresseerde omwonende bent. 

  Informatiebijeenkomst

  Wanneer: 

  dinsdag 14 mei 2024

  Inloop: 18:45 uur

  Start: 19:00 uur

  Einde: 20:30 uur

  Locatie:  Buurtcentrum De Kristal, Cypruslaan 404, 3059 XA, Rotterdam

  De volgende stap is het definitief maken van het plan, waarna vervolgens in de zomer de omgevingsvergunning wordt aangevraagd om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. Het is mogelijk om hierop bezwaar in te dienen.

  Nadat de vergunning is verleend kan de start van de bouw van de woningen worden gepland. Naar verwachting worden de eerste woningen in de loop van 2025 opgeleverd.

  Belangrijk: Deze planning kan nog veranderen.

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.