Directe bemiddeling in Bloemhof op basis van leefstijlen: In Bloemhof werkt Woonstad aan een nieuwe manier van verhuren.

Hoe werkt het?
Woonstad Rotterdam plaatst een advertentie van een woning in Bloemhof bij Woonnet-Rijnmond . Deze advertentie gaat niet over een concrete woning, maar over een aantal woningen die naar verwachting de komende maanden vrij gaan komen.

Als woningzoekende kun je op de gebruikelijke manier reageren. Je hebt dus een woonpas nodig. Omdat Bloemhof een huisvestingsgebied is gelden er wel een paar voorwaarden. Eerst wordt gekeken of je daadwerkelijk aan deze voorwaarden voldoet waarna je een uitnodiging krijgt voor een intakegesprek met een van de medewerkers van Woonstad.

Woonwensen
In dit gesprek inventariseren wij jouw wensen wat betreft woning en woonomgeving om je een passend aanbod te doen. Wij vragen je ook om een leefstijlenenquête in te vullen zodat wij wat meer te weten komen over jouw leefstijl en dit mee te nemen in het aanbieden van een woning. Natuurlijk vertellen wij je in dit gesprek wat je in Bloemhof kunt verwachten en beoordelen of je daar prettig kunt wonen. Na dit gesprek kunnen wij op zoek naar een passende woning.

Even samengevat:

  • Woonstad adverteert met een referentiewoning, dus niet met een specifieke woning.
  • Als je aan de voorwaarden voldoet word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en wordt er een leefstijlenenquête ingevuld.
  • Wij vragen je ook alle benodigde papieren mee te nemen naar dit gesprek.
  • Na dit kennismakingsgesprek gaan wij op zoek naar een passende woning. Zodra een woning in Bloemhof beschikbaar komt die bij jouw profiel past,  nodigen wij je uit om de woning te bezichtigen. Dit kan ook in bewoonde staat zodat je met de oude bewoners kan overleggen of je misschien iets kan overnemen.
  • Woonstad biedt jou 2 woningen aan, dus mocht de eerste woning niet bevallen, dan krijg je nog een aanbieding.
  • Ga je ook hiermee niet akkoord dan vervalt de bemiddeling.
  • Wij kunnen je geen termijn geven wanneer er een woning wordt aangeboden.
  • Woningzoekenden met urgentie die geïnteresseerd zijn voor wonen in Bloemhof hebben geen voorrang in het aanbieden van een woning. Wij houden natuurlijk wel rekening met het urgentieprofiel.

Nadat er een woning is geaccepteerd en contract is ondertekend, wordt er een afspraak gemaakt over het betrekken van de woning en het aftersale gesprek.

Kantoor Zuid

Bezoekadres
Ooltgensplaathof 1
3086 NC Rotterdam

Postadres
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam

Openingstijden
maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 16.30 uur

Telefoonnummer
010 - 440 88 00

OV informatie
Metrohalte Slinge

Onze kantoren