Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

30.000 extra sociale huurwoningen in regio Rotterdam

10 maart 2022
sociaal huurwoning

Net als de rest van Nederland heeft Rotterdam een flink tekort aan (sociale huur)woningen. Daarom willen de woningcorporaties in Rotterdam voor 30.000 extra sociale huurwoningen zorgen in de komende tien jaar. Samen ondertekenden we de afspraak Gewoon Wonen.nu.

Te weinig woningen  

"De woningnood is in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste maatschappelijke problemen.” Dat zegt Annemarieke van Ettinger, directeur van Maaskoepel. Maaskoepel is de organisatie waarin Rotterdamse woningcorporaties samenwerken: ook Woonstad Rotterdam hoort daarbij. Door het grote tekort aan woningen zijn extra huizen hard nodig. Vaak komen er voor één woning honderden reacties binnen op Woonnet Rijnmond. Hoog tijd voor actie dus.  

Iedereen moet gewoon kunnen wonen  

Dus starten de woningcorporaties met de campagne Gewoon Wonen.nu. “Als we   niets doen dreigt er in de hele regio Rotterdam over tien jaar een tekort van ruim 72.000 woningen”, legt Van Ettinger uit. “Dat zijn koop- en huurwoningen in alle prijsklassen die er bij moeten komen. Daarvan willen wij als corporaties 30.000 sociale huurwoningen voor onze rekening nemen.” Zo moet het weer makkelijker worden om een sociale huurwoning te vinden.  

Op verschillende manieren voor extra woningen zorgen  

Natuurlijk zorgen we met nieuwbouw voor meer beschikbare woningen. Maar er zijn meer mogelijkheden:  

  • Corporaties kunnen tijdelijke woningen bouwen.  
  • Extra verdiepingen op bestaande gebouwen zorgen voor ruimte voor nieuwe woningen.  
  • Door verdichting kunnen meer mensen in de stad wonen. Verdichting betekent dat meer mensen op een plek kunnen wonen. Bijvoorbeeld door een paar huizen te vervangen door een appartementengebouw.  
  • Ook in leegstaande kantoren kunnen woningen komen.  

Samenwerking met de gemeente is belangrijk  

Voor die extra woningen hebben de corporaties en de gemeente elkaar nodig. De gemeente kan bijvoorbeeld zorgen voor de grond om nieuwe huizen op te bouwen. De corporaties van Rotterdam roepen de gemeente dan ook op om in actie te komen. Want samen kunnen de corporaties en de gemeente slim en snel voor extra woningen zorgen.  

Alles over het manifest?

Kijk op  Gewoon Wonen.nu .  

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.