Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Aan de Boezemlaan vonden deze twee families hun gezamenlijke paradijs

29 juli 2020
Thuis bij

Aan het einde van de Paradijslaan, aan het stukje Boezemlaan dat grenst aan de Kralingse Plas, hebben Daniella (39), Tijmen (39), Brooklyn (10), Amélie (7) en Hunter (6) hun eigen paradijs gevonden. Begin april is het samengestelde gezin bij elkaar ingetrokken. Een vuurdoop noemen ze het, want vier dagen na de verhuizing ging Nederland in lockdown en zaten ze opeens vierentwintig uur per dag met zijn vijven – en de hond Jaxx - samen in hun nieuwe huis. Daniella en Tijmen vertellen.

Boezemlaan huurders Daniella en Tijmen

Daniella:

We hebben meerdere appartementen in ditzelfde complex bekeken via Woonstad. Er is hier best veel roulatie. Ik geloof dat er ook wat expatgezinnen wonen, die dan na een tijd weer terugverhuizen. Eigenlijk was dit het eerste appartement waar Tijmen ook mee naar ging kijken. Hij werkt als purser bij KLM en is dus vaak onderweg. Over dit huis waren we allebei enthousiast. De twee grote, open leefruimtes boden de mogelijkheid om zelf op de benedenverdieping kinderkamers te creëren. 

Met drie kinderen bleek het namelijk best lastig om een geschikt huis te vinden, waar ze allemaal hun eigen ruimte zouden hebben. Broertjes Brooklyn en Hunter sliepen hiervoor op dezelfde kamer. Maar vooral de oudste kreeg behoefte aan een eigen plekje. De jongste vond het nog spannend. Maar nu die op zijn nieuwe kamer een eigen hoogslaper heeft, slaapt ook hij als een roos!’


Tijmen:

‘Ik woonde met mijn dochter Amélie middenin de binnenstad en hield van de levendigheid om mij heen. Amélie is een rustig kind, dat altijd ook graag binnen speelde. De noodzaak van een tuin of park in de buurt had ik daarom nog nooit zo gevoeld. In eerste instantie dacht ik dan ook: laten we kijken naar een woning in een hoge toren, met veel licht en een mooi uitzicht. 

Maar nu we hier wonen, merk ik hoe fijn het is dat we een binnenplaats delen met de buren, en zo het Kralingse Bos in lopen. Er zitten hier leuke eettentjes om de hoek, zoals Croos en de Frietclub, de sportschool is om de hoek en op de Rotte kan je SUP-en. De binnenstad is trouwens maar tien minuutjes fietsen!

De kinderen hebben al veel nieuwe vrienden gemaakt en iedereen loopt hier in- en uit bij elkaar. Vaak genoeg zitten er hier een paar vriendjes extra, tijdens onze wekelijkse filmavond bijvoorbeeld. Hartstikke gezellig!’  

Boezemlaan huurders Daniella en Tijmen
Woonstad gaf ons advies bij de overgang van twee huizen naar één

Daniella

Daniella:

‘Een binnentuin is echt een uitkomst! Ik huurde al via Woonstad en had bij mijn vorige huis ook een binnentuin. Voor mij stond dat dus hoog op mijn wensenlijstje. Ik denk dat we drie maanden hebben gezocht, voordat we dit huis vonden. Waarom ik weer via Woonstad op zoek ging? Ze hebben genoeg aanbod in ruime huizen. En toen we hier kwamen bezichtigen, dachten ze ook heel actief mee over hoe we de kinderkamers het beste konden bouwen.


Ook gaf Woonstad ons advies bij de overgang van twee huizen naar één. Wanneer zeg je bijvoorbeeld je oude contract het beste op, zodat je geen dubbele huur betaalt? Daarnaast liggen de huizen, die Woonstad verhuurt, gewoon in al de leukste buurten van Rotterdam! De stad waar Tijmen en ik allebei verknocht aan zijn.’

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod vrije sector huurwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.