Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bewonerscommissie Tarwebuurt heeft geen bezwaar tegen sloop en nieuwbouw

1 november 2023
Verbouwen en onderhoud

De 159 woningen in de Tarwebuurt zijn toe aan vernieuwing. Ze zijn verouderd en hebben te maken met technische problemen, zoals verzakkingen en slechte isolatie. De aanpak van de woningen bepalen we samen met bewoners. Op onze voorkeur voor sloop- en nieuwbouw hebben de bewoners geen bezwaar gehad tegen de sloop- en nieuwbouw dan wel vernieuwing.

Brede bijeenkomst bewonerscommissie

De bewonerscommissie heeft in juli 2023 een brede bijeenkomst georganiseerd. Daarin is de bewonerscommissie in gesprek gegaan met alle bewoners en is geluisterd naar alle meningen, zorgen en vragen. Dit is verwerkt tot een advies aan Woonstad over de sloop- en nieuwbouw. In welke fase wat moet gebeuren en het sociaal plan. Woonstad heeft eind oktober het advies van de bewonerscommissie ontvangen.

Brede bijeenkomst Woonstad

Begin september 2023 hebben wij een brede bijeenkomst georganiseerd. De meeste bewoners wilden met name weten waar ze aan toe zijn. Op deze bijeenkomst hebben we ons idee laten zien waar we willen starten met uitverhuizen en slopen. Daarnaast is er ook een schets getoond wat we waar kunnen terugbouwen. Daarin kwamen verschillende woningen naar voren. Kleine en grote rijtjeshuizen, beneden- en bovenwoningen en appartementen. Hiermee kunnen we iedereen een passende nieuwe woning aanbieden. De persoonlijke gesprekken die wij met alle bewoners voeren nemen we net zo goed mee in een uiteindelijke beslissing als het advies van de bewonerscommissie.

Besluit

Wij leggen het plan, de reactie van de bewonerscommissie en de reacties van alle individuele bewoners die we gesproken hebben voor aan het bestuur van Woonstad Rotterdam. Zij nemen binnenkort het definitieve besluit over de sloop- en nieuwbouw en over wanneer we waar gaan starten.

We verwachten begin van het nieuwe jaar het definitieve besluit te kunnen vertellen. Na het besluit; de goedkeuring van de sloop-nieuwbouw worden de overige bewoners van de Tarwebuurt, die niet binnen het project vallen, ook op de hoogte gebracht.

Meer weten?

Meer informatie vind je op de projectpagina.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.