Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Buurtpunt geopend in Welschen 2 in Overschie

9 november 2021
Verbouwen en onderhoud

Samen met veel enthousiaste bewoners van de woongebouwen van Welschen 2 vierden we vrijdag 5 november de opening van het Buurtpunt aan Patijnstraat 37b. Een gezellige huiskamer waar buurtbewoners naartoe kunnen met vragen, ideeën of problemen. Het Buurtpunt is een samenwerking tussen Pameijer, wmo Radar, de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam.

Welchen-2-buurtpunt-opening

Openingsfeestje

Het Buurtpunt werd officieel geopend door wethouder Christine Eskes, directeur Jenny Vermeeren van Woonstad Rotterdam, directeur Aimee Heijdenrijk van Pameijer en directeur Han Paulides van wmo Radar. Vanaf het balkon van het Buurtpunt gaven zij twee symbolische sleutels aan buurtcoaches Els en Amanda van Pameijer en wmo Radar. Deze buurtcoaches gaan ervoor zorgen dat alles in het buurtpunt goed verloopt. 

Wat is het Buurtpunt?

Het Buurtpunt is een samenwerking tussen Pameijer, wmo Radar, de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Het Buurtpunt is er vooral voor de bewoners van de acht woonblokken, maar ook andere bewoners uit de buurt zijn welkom. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, leuke dingen kunnen doen en elkaar vragen kunnen stellen. Als het nodig is, worden ze geholpen door professionals en vrijwilligers. 

Omdat het Buurtpunt echt voor de bewoners is, werden zij natuurlijk uitgenodigd voor het openingsfeestje. Zij konden genieten van een lekkere bak koffie of thee met een Overschies kontje (gebakje). Als lunch werden er hamburgers geserveerd. De kinderen werden verrast met bijzondere ballonnen. 

Welchen-2-buurtpunt

Verbouwing acht woonblokken

De woningen aan de Patijnstraat, Van Adrichemweg en de Van Noortwijckstraat vormen samen het project Welschen 2. In totaal zijn het acht woonblokken. Deze worden flink verbouwd. De eerste 84 van in totaal 285 sociale huurwoningen zijn klaar, waarvan 25 woningen voor cliënten van Pameijer en het Buurtpunt. Later krijgt Pameijer nog 12 woningen.

Welschen -2 -oud -en -nieuw
Welchen 2 oud en nieuw

Meer weten?

Bekijk het Overschie Cultuurvlog van Roelant Siekman over de opening of bekijk de projectpagina van al het werk 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.