Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een inboedelverzekering neemt veel zorgen weg

Klein ongeluk, grote gevolgen: bescherm je spullen
22 december 2020
Veiligheid

Misschien gebeurt het nooit, maar als het je overkomt, kan het enorme financiële gevolgen hebben: brand, wateroverlast en storm kunnen zomaar al je spullen flink beschadigen of zelfs compleet kapotmaken. En dan zit je zonder! En als je door al die schade tijdelijk niet in je huis kunt wonen, wat moet je dan? Met een inboedelverzekering is de schade aan je spullen gedekt én kun je een tijdelijke woonruimte krijgen.

belevingswoning-brandweer-schiedam

Het gebeurt vaker dan je denkt

Het kan zijn dat je denkt: dit overkomt mij niet. Ik leef bewust en veilig. Misschien…Toch zien we dagelijks dat een ongelukje zo is gebeurd. En misschien niet bij jou. Maar wel bij je buurman. En dan zit jij met rookschade, of waterschade van het blussen of van een lekkage in het appartement boven je. Dit kan voor flinke schade aan jouw spullen zorgen.

En het is nog maar de vraag of je de buren aansprakelijk kunt stellen. Daar straks meer over.

Je woont niet alleen. Een brand bij je buren kan ook schade bij jou geven. Buren aansprakelijk stellen is niet makkelijk. Je kunt het beter zelf goed regelen met een inboedelverzekering.

Petra Merkelijn - technisch beheer

Wat is een inboedelverzekering en wat doet het?

Met inboedel bedoelen we alle spullen in huis die niet vastzitten, zoals stoelen, de bank, je bed, de tv, het laminaat, de gordijnen. Een inboedelverzekering verzekert al deze spullen bij schade of verlies door brand, storm, inbraak, vandalisme of wateroverlast

Je kiest zelf voor welk bedrag je de inboedel verzekert. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de premie die je betaalt. Een inboedelverzekering is niet verplicht. We raden het wel aan, omdat we vaak zien dat de gevolgen groot zijn als mensen geen inboedelverzekering hebben.

inboedelverzekering- vlam.

Maar zit dat niet bij de huur in dan?

Jouw inboedel, dat zijn jouw spullen. Daar kunnen wij als verhuurder helemaal niets mee. En ook je Vereniging van Eigenaren niet. Wij repareren de schade aan alles wat vastzit aan je woning, zoals de muren, het dak en de fundering. Voor alle losse spullen, zoals je meubels, de gordijnen, het laminaat, ben je zelf verantwoordelijk.

Inboedel - blijvenburgstraat

 

Maar zoveel spullen heb ik niet

Het kan zijn dat je geen enorm dure spullen in je huis hebt, maar je hebt al snel meer dan je denkt. Tel het eens allemaal bij elkaar op. Je tv, je bank, de gordijnen en ook de kleren van iedereen die bij je woont. Je komt al snel op een behoorlijk bedrag. Heb jij dat geld zomaar liggen om beschadigde spullen te vervangen? De meeste mensen niet.

Onderschat niet wat je aan spullen hebt en wat de financiële gevolgen zijn als je dit allemaal kwijtraakt en opnieuw moet kopen.

Met de Inboedelwaardemeter bereken je snel en makkelijk wat de waarde van jouw spullen is.

Ik zie vaak de gevolgen van het niet hebben van een inboedelverzekering. Geen spullen meer, geen tijdelijke woonruimte. Dat is heftig.

Klaus Kabitsch - technisch beheer en calamiteitendienst

Schade door je buren

Stel je bovenburen hebben brand in huis. De kans is groot dat jij ook schade hebt. Of van de brand zelf of van het bluswater dat bij jou naar binnen lekt. Het gevolg: schade aan je vloer, je bank en je tv.

Makkelijk verhaal: de schade is voor je buren. Of toch niet. Je kunt je buren aansprakelijk stellen, maar zijn ze dit wel? Je moet dat kunnen aantonen. Als dit niet lukt of als er sprake is van overmacht, kun je niets. Ook als ze wel aansprakelijk zijn, moet je nog maar hopen dat ze een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zo niet, is het heel lastig om je schade vergoed te krijgen.

Je kunt het dan echt beter zelf regelen. Een inboedelverzekering vergoedt ook brand- en waterschade die ergens anders is ontstaan.

 

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.