Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwe studentenwoningen in De Esch bieden hoop voor Rotterdamse studenten

2 april 2024
nieuwbouw toepad

In De Esch worden binnenkort 380 nieuwe woningen gebouwd, speciaal voor studenten. Deze nieuwe woningen zijn bedoeld om het tekort aan studentenhuisvesting in Rotterdam aan te pakken. Woonstad Rotterdam werkt hierbij samen met de gemeente en onderwijsinstellingen om studenten te helpen een betaalbare en geschikte plek om te wonen te vinden.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit eenkamerwoningen, waar studenten kunnen wonen en studeren. Ook komen er ruimtes om samen te werken en anderen te ontmoeten. Deze woningen worden gebouwd met het oog op duurzaamheid en energiezuinigheid. Wat betekent dat ze weinig energie zullen verbruiken en goed zijn voor het milieu. Bovendien worden alle woningen uitgerust met een systeem dat zorgt voor warmte in de winter en verkoeling in de zomer.


Het woningtekort is gigantisch en deze woningen zijn broodnodig. We zijn daarom blij dat we met onze partners in De Esch deze flexwoningen kunnen bouwen. Ook de wijkraad en omwonenden denken constructief en met open vizier mee. Dat waarderen wij zeer.

Miriam Hoekstra-van der Deen, bestuurder van Woonstad Rotterdam

De locatie voor dit nieuwe complex wordt voor 30 jaar beschikbaar gesteld door de Joodse gemeenschap. Het complex zal gunstig gelegen zijn, op slechts 6 minuten fietsafstand van universiteiten en hogescholen. Dit maakt het voor studenten gemakkelijk om naar hun lessen te gaan en te studeren. 

De bouw van het nieuwe gebouw wordt gepland tussen twee volkstuinverenigingen. Wij voeren gesprekken met de directe buren en de gemeente om ervoor te zorgen dat het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte goed op elkaar aansluiten. De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden en er zal de komende tijd verder overleg plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, wordt naar verwachting in het najaar de omgevingsvergunning aangevraagd. Als deze wordt goedgekeurd zullen de woningen naar verwachting in 2025 gereed zijn voor de studenten.

Dit initiatief maakt deel uit van het programma StartR van de gemeente Rotterdam, dat tot doel heeft om het woningtekort aan te pakken door 2000 flexwoningen te realiseren. Met deze nieuwe woningen wordt er gehoor gegeven aan de behoeften van studenten en wordt er actief gewerkt aan het verbeteren van de huisvestingssituatie voor studenten in Rotterdam.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.