Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Ontmoetingsruimte Prinsessenflats geopend

Nieuwe plek voor ontmoeting en activiteiten
7 april 2022
Huren bij Woonstad prinsessenflat

Afgelopen dinsdag is de ontmoetingsruimte van de Prinsessenflats geopend. De Prinsessenflats zijn een van de eerste thuisplusflats in Rotterdam voor senioren. Dit is een flat waar wonen, welzijn en zorg samenkomen. Het enige wat in de flats nog ontbrak was een ruimte voor ontmoeting. Dit kan nu voortaan in de nieuwe ontmoetingsruimte ‘Amaliahof’.

 

De ontmoetingsruimte zit op de begane grond aan de Madernastraat 334. Bewoners kunnen hier samen een kopje koffiedrinken, rummikuppen, activiteiten bijwonen of vragen stellen aan Team van de Wijk. De ontmoetingsruimte is een belangrijk onderdeel van de flats. We willen hiermee eenzaamheid en zwaardere zorg voor senioren tegengaan. Mevrouw De Wilde, een van de bewoners, bedacht de naam van de ontmoetingsruimte. ‘Amaliahof’ vond zij goed passen bij het thema prinsessen en de andere ontmoetingsruimtes in de buurt.

Team van de Wijk bekijkt samen met bewoners wat er nodig is om veilig, prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld samen een hapje eten in de ontmoetingsruimte, een maaltijd aan huis, boodschappen doen of de hond uitlaten. “Ik kan nu nog alles zelf, maar ik vind het een fijn idee dat ik hier naartoe kan om hulp te vragen als dat later wel nodig is” vertelt een van de bewoners.

Samenwerking

Team van de Wijk is een initiatief van Lelie zorggroep in samenwerking met gro-up Buurtwerk, Woonstad Rotterdam en Pameijer. Samen bouwen we aan een fijn leven in de wijk. We vinden het belangrijk dat senioren fijn kunnen wonen. Een toegankelijke woning is daarbij belangrijk, maar ook dat je gemakkelijk zorg kunt regelen als je dat nodig hebt of buurtbewoners kunt ontmoeten. Als woningcorporatie kun je daar niet helemaal alleen voor zorgen. We zijn daarom blij dat we in samenwerking met Lelie Zorggroep, gro-up Buurtwerk en Pameijereen plek voor gezelligheid en hulp om de hoek hebben gemaakt. En met de gemeente Rotterdam die de zorg innovatief heeft aanbesteed in de thuisplusflats.

  

Meer weten over Team van de Wijk?

Informatie over Team van de Wijk en de activiteiten in de ontmoetingsruimte vind je op www.teamvandewijk.nl/prinsenland.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.