Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Rechthuislaan fase 2 van start!

29 maart 2022
Verbouwen en onderhoud

Afgelopen maandag tekenden Woonstad Rotterdam, de Gemeente Rotterdam en bouwbedrijf Coen Hagendoorn BV een overeenkomst voor de aanpak van de Rechthuislaan, Tolhuislaan, Rechthuisstraat en Katendrechtsestraat op Katendrecht. Het komende anderhalf jaar gaan we daar samen de funderingen herstellen, gevels en daken renoveren en isoleren. Uiteindelijk zal hierdoor de kwaliteit van de woningen en de uitstraling van de hele straat verbeteren. Woonstad bestuurder Mohamed el Achkar: ‘De bewoners in deze woningen hebben van dichtbij kunnen zien hoe mooi het al aan de overkant van de Rechthuislaan geworden is. Nu zijn zij aan de beurt en hebben straks ook weer een mooie betaalbare woning in een fijne straat. Ik ben blij dat we zo ook het oude karakter van Katendrecht weer nieuw leven in blazen’.

Ondertekening_RHL_fase_2_Woonstad_Rdam_2.jpg
 

Na een lange voorbereiding gaan we van start

Met dit project wordt de kwaliteit van onze buurten sterk verbeterd. Dit doen we samen met onze bewoners en partners. Veel bewoners zitten al geruime tijd te wachten tot we van start gaan in hun woningen. Dat komt omdat we tijdens de voorbereiding op de renovatie erachter kwamen dat de fundering op een aantal plekken in zeer slechte staat is. Door de goede samenwerking met onze partners konden we snel actie ondernemen. De voorbereiding heeft wat langer geduurd, maar we zijn blij dat we na alle onderzoeken en planvorming nu aan de slag kunnen.

Na deel 1, nu deel 2

Eerder pakten we het eerste deel al aan van de Rechthuislaan en Tolhuislaan en nu is het tweede deel aan de beurt. De gemeente is eigenaar van een aantal bedrijfsruimten op de begane grond. Deze worden, net als de woningen op de begane grond, leeggehaald, zodat alle funderingen hersteld kunnen worden. Daarna worden de ruimten weer opgeleverd zodat er weer bedrijven en bewoners in de plint gehuisvest kunnen worden.


Architectuurprijs 

Het opknappen van de sociale huurwoningen in het eerste deel van de Rechthuislaan was een bijzonder project. Hier kwamen historie en toekomst samen. De gevels zijn in oude glorie hersteld en de woningen zijn toekomstbestendig en duurzaam gemaakt. Hier kunnen onze bewoners nog lang en trots wonen. Dat is waar we het voor doen. Daarbij werden we ook nog genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Loon naar werken en iets om trots op te zijn.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.