Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Regeling voor huurders met blokaansluiting is bekend

18 januari 2023
energie

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. Dit betekent dat je op een andere manier een vergoeding krijgt voor de hoge energieprijzen.

Vrouw aan tafel.
 

Vanochtend stuurde Rob Jetten (minister voor Klimaat en Energie) een brief over de compensatie die huurders met een blokaansluiting krijgen. We zijn blij dat er nu ook voor bewoners met blokaansluitingen meer bekend is. Dit helpt onze huurders de energierekening beter betaalbaar te houden. Helaas zijn nog niet alle gegevens van de regeling bekend. Hierdoor kunnen we nog niet zeggen hoeveel vergoeding je krijgt, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen. Als we dit wel weten, ontvang je een bericht van ons.

Meer weten?

Lees hieronder het antwoord op vragen over de regeling voor blokaansluitingen. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de hoogte van het bedrag voor de regeling.

 • Welke vergoeding krijg ik?

  Wat je krijgt verschilt per situatie. Kijk hieronder wat voor jou geldt. Bekijk in het overzicht of jij een blokaansluiting hebt.

  Ik heb een gedeelde aansluiting voor gas/warmte en elektriciteit
  Het prijsplafond geldt niet voor jou. In plaats daarvan krijg je een vergoeding via de ‘tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen’. Je krijgt de vergoeding via ons. We weten nog niet hoeveel dit is, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen. 

  Ik heb een eigen aansluiting voor gas/warmte en elektriciteit
  Het prijsplafond geldt wel voor jou. Je ontvangt de vergoeding via je energieleverancier. Ook krijg je 2x €190 als compensatie voor de hoge prijzen in november en december 2022. Dit krijg je van je energieleverancier, of hebt dit al gekregen. 

  Ik heb een eigen aansluiting voor gas/warmte en een gedeelde aansluiting voor elektriciteit

  • Het prijsplafond geldt alleen voor je gas/warmte-aansluiting. Je ontvangt hiervoor de vergoeding via je energieleverancier.
  • Het prijsplafond geldt niet voor je elektriciteitsaansluiting. In plaats daarvan krijg je een vergoeding via de ‘tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen’. Je krijgt de vergoeding via ons. We weten nog niet hoeveel dit is, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen.

  Ik heb een gedeelde aansluiting voor gas/warmte en een eigen aansluiting voor elektriciteit

  • Het prijsplafond geldt alleen voor je elektriciteitsaansluiting. Je ontvangt hiervoor de vergoeding via je energieleverancier. Ook krijg je 2x €190 als compensatie voor de hoge prijzen in november en december 2022. Dit krijg je van je energieleverancier, of hebt dit al gekregen.
  • Het prijsplafond geldt niet voor je gas/warmte-aansluiting. In plaats daarvan krijg je een vergoeding via de ‘tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen’. Je krijgt de vergoeding hiervoor via ons. We weten nog niet hoeveel dit is, wanneer je dit krijgt, en hoe we dit met je verrekenen.
 • Krijg ik ook 2x €190?

  De misgelopen vergoeding voor november en december 2022 wordt meegenomen in de regeling voor blokaansluiting.

 • Hoeveel vergoeding krijg ik?

  We weten nog niet hoeveel je krijgt, omdat we nog niet weten hoe de regeling per huurder uitpakt. Als alle gegevens van de regeling bekend zijn, kunnen we het berekenen per huurder. Je krijg dan bericht van ons.

 • Hoe en wanneer krijg ik de vergoeding?

  De vergoeding is voor de periode 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Als alle gegevens van de regeling bekend zijn, kunnen we bekijken hoe en wanneer we dit met onze huurders verrekenen. Je krijgt dan bericht van ons.

 • Wordt mijn voorschotbedrag nu verlaagd?

  Je betaalt iedere maand een voorschot aan ons. Dit is een schatting van je verbruik. Ieder jaar krijg je voor 1 juli de eindafrekening van de servicekosten van het vorige kalenderjaar. Daar staat op hoeveel je echt hebt verbruikt. En of je moet bijbetalen, of geld terugkrijgt. Als het nodig is, passen we daarna je voorschot aan. 

  Door de hoge energieprijzen weten we nu al dat je voorschot per 1 januari niet meer klopt, en dat je waarschijnlijk moet bijbetalen over het eerste half jaar van 2023. We moeten je voorschot vanaf juli waarschijnlijk verhogen. De vergoeding vanuit de overheid is waarschijnlijk niet voldoende om de prijsstijgingen helemaal mee te compenseren.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.