Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Van koop naar vrije sector huur in Rotterdam

Terug naar de stad
01 mei 2019
Thuis bij

Sinds kort zijn Natasja (50) en Jurgen (54) inwoners van Kralingen. De een is dol op het rumoer van de stad, de ander houdt juist van rust. De wijk biedt beide met het Kralingse Bos op een steenworp afstand en een winkelstraat op de begane grond. Natasja vertelt over hun zoektocht naar een nieuwe woning

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja

Als geboren en getogen Rotterdammer ben ik gewend aan drukte, ik ben geboren op Zuid en groeide op in het centrum. Tegenwoordig werk ik op de financiële afdeling van een groot hotel, in het hart van de stad. Jurgen, mijn partner, is een soort makelaar, alleen dan in de scheepvaart. Hij groeide op in Vlaardingen en woonde als volwassene een tijd in het centrum van Rotterdam. Toen we elkaar leerden kennen ruilden we het stadsleven twaalf jaar lang in voor het rustigere Schiedam. Totdat we besloten het roer om te gooien. Ik vond Schiedam namelijk iets té kalm en was toe aan meer reuring. De gunstige woningmarkt maakte kiezen makkelijker: we besloten ons huis te verkopen.

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja

Spannend! 

Zeker. Maar in plaats van meteen iets anders te kopen, wilden we eerst gaan huren in de vrije sector. Zo gunden we onszelf meer tijd om te beslissen waar we écht wilden wonen. Eén ding stond vast, we wilden niet terug naar het drukke stadscentrum. De wijk Kralingen leek ons gelijk leuk. Dus gingen we op onderzoek uit: we maakten vele wandelingen in het Kralingse Bos en door de buurt, en we bekeken het winkelaanbod in de Lusthofstraat. De combinatie van rust, ruimte én stadse bedrijvigheid sprak ons aan. We besloten dat dit de plek was waar we wilden wonen.

Ik houd van de contrasten in de wijk en de voorzieningen op loopafstand zijn een pre. Om de hoek vind je metrostations Gerdesiaweg en Voorschoterlaan, op de begane grond zijn drie verschillende supermarkten en de wijk heeft veel leuke kroegen. Gelukkig heeft Jurgen geen heimwee naar Schiedam!

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja
Vrienden gaven ons de tip om het aanbod van woningcorporaties zoals Woonstad te bekijken.

Jurgen

Hoe verliep jullie zoektocht eigenlijk?

Die begon online. Vrienden gaven ons de tip om het aanbod van woningcorporaties zoals Woonstad te bekijken. Al snel was het raak, dit was het tweede appartement in Kralingen dat we zagen. Eenmaal binnen vielen de grote ramen op, samen met het fijne balkon op het zuiden. Ook waren we prettig verrast door de ruime kamers en de goede staat van de woning. Al met al duurde onze zoektocht vier maanden, daarna was het tijd om de verhuisdozen in te pakken.

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja

Dat ging snel. 

De bezichtiging van de woning verliep professioneel, dat hielp. Wij en een andere geïnteresseerde werden vriendelijk begeleid door de verhuuradviseur die duidelijk verstand van zaken had. Ze was niet bang de woning kritisch te bekijken en stelde zelf verbeteringen voor, zoals het kitten van de badkamer, het plaatsen van nieuwe toiletbrillen en wat kleine aanpassingen aan de keuken. Daardoor konden we er zo in en hoefden we niet eens te verven. Sowieso ziet het hele complex er verzorgd uit. De gigantische binnenplaats en de privéparkeerplaatsen zijn leuke bijkomstigheden.

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja

En die ander had geen interesse meer?

We hadden mazzel, hij gunde ons het appartement aangezien onze woning in Schiedam al was verkocht. Daarnaast voldeden we aan de eisen die Woonstad stelde, bijvoorbeeld over het inkomen. De verdere communicatie verliep per mail en was vriendelijk en helder. Nu we er wonen regelen we zaken heel gemakkelijk via de Woonstad app. Al met al kijken we terug op een prettige samenwerking met als resultaat een fijn huis in een fijne buurt.’

Adamshofstraat huurders Jurgen en Natasja

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod vrije sector huurwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.