Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Vanuit het dorp naar de roering van de stad

Aan de Gerdesiaweg begint een nieuw hoofdstuk in het leven van Marian
30 september 2020
Thuis bij

Op haar zevende verhuisde Marian (51) naar Oud-Beijerland, waar ze meer dan veertig jaar bleef wonen. Maar het leven neemt soms verrassende wendingen. De roering van de stad trok Marian eigenlijk altijd al. Na haar echtscheiding besloot ze het erop te wagen en te verhuizen. Marian vertelt over haar zoektocht en de eerste twee weken in haar nieuwe huurwoning aan de Gerdesiaweg, die ze via videocall bezichtigde.

Gerdesiaweg huurder Marian

‘Mijn dochter woonde al een tijd in Rotterdam. Elke keer dat ik bij haar op bezoek was, dacht ik: dit is toch ook wel erg leuk! De activiteit, maar ook de anonimiteit waarin je kunt opgaan. In Oud-Beijerland zou je bijvoorbeeld niet zo snel in je eentje een terras op gaan. In Rotterdam kan dat gewoon.

Bezichtiging via videocall

Ik ben geen starter meer, dus ik had wel wat eisen. Mijn nieuwe huis moest goed onderhouden zijn en in een fijne buurt liggen. Door de coronamaatregelen verliep de bezichtiging via videocall met de vorige bewoonster. Eigenlijk was dat ideaal! Zij kon me van alles vertellen over de buren en de buurt. Tegen Woonstad zei ik: dit moeten jullie erin houden, ook na de coronatijd!

Op een vrijdagavond ben ik de auto ingestapt en langsgereden. Om de sfeer in de buurt te proeven. Toen dacht ik meteen: ja, hier zou ik wel kunnen wonen. Het is lekker dichtbij de stad, maar je zit ook zo op de snelweg. De Kralingse Plas is om de hoek; daar ben ik al een paar keer gaan hardlopen.  


‘Dat ik zo persoonlijk benaderd werd, vind ik bijzonder’

Met Woonstad was het contact heel fijn. Toen ik een tweede woning, waar ik op gereageerd had, ging bezichtigen, zag de medewerker dat het niets voor mij was. Ik vertelde over mijn situatie en dit huis, waar ik enthousiast over was. Zij heeft toen haar best voor mij gedaan.

Dat ik op zo’n persoonlijk niveau benaderd werd, vind ik bijzonder. Aan de woning zelf hoefde niet veel te gebeuren. De keuken en badkamer waren al modern en mooi betegeld. Alleen de muren hebben ik gesausd.

Door corona was de bezichtig via videocall. Eigenlijk ideaal!

Marian


Betrokken buren en een leuke yogaschool

Eerlijk: ik was een beetje bang om me eenzaam te gaan voelen in de stad. Maar dat valt reuze mee. In deze portiek zijn de mensen betrokken. We hebben een gezamenlijke Whatsappgroep, er worden potjes badminton gespeeld voor de deur en vorig jaar hebben ze een geveltuin aangelegd. Ook ben ik direct lid geworden bij een fijne yogaschool om de hoek. Samen met mij dochter ga ik naar de sportschool voor Rocycle: dat is hier in de stad helemaal hip!

Logeeradresje

Dat mijn dochter al in Rotterdam woonde, geeft een vertrouwd gevoel. Niet dat ze nu elke avond langs hoeft te komen, hoor. Maar deze week hebben we al een keer spontaan samen gegeten. Mijn zoon van 24 komt regelmatig stappen in Rotterdam. Nu heeft hij een fijn logeeradres bij zijn moeder!’

Ook op zoek naar een woning?

Bekijk ons aanbod vrije sector huurwoningen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.