Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Woonstad Rotterdam tekent prestatieafspraken met gemeente

15 december 2021

Op woensdag 15 december hebben we de prestatieafspraken voor 2022-2023 ondertekend met de Gemeente Rotterdam. Een belangrijke nieuwe afspraak is dat corporaties 80% van alle sociale woningen tot 2030 mogen bouwen. Tussen 2018 en 2020 was dit nog geen 50%. Daarnaast is afgesproken dat wij de voorkeurspartij zijn om studentenwoningen bij te bouwen in Rotterdam. Ook is er meer ruimte om betaalbare woningen voor middeninkomens te bouwen. Met de nieuwe prestatieafspraken gaan we samen hard aan de slag voor meer goede en betaalbare woningen voor alle Rotterdammers.

Elke twee jaar spreken woningcorporaties, hun huurdersorganisaties en de gemeente Rotterdam af wat er in de stad moet gebeuren, om te zorgen dat Rotterdammers betaalbaar kunnen wonen in aantrekkelijke wijken. Nu en in de toekomst. Dat zijn de prestatieafspraken. Elke corporatie maakt apart afspraken met de gemeente.

Aan de slag met de woningcrisis

De afgelopen maanden hebben we met de gemeente onderhandeld over wat er in de komende twee jaar moet gebeuren om de wooncrisis aan te pakken. Onder de afspraken hebben we nu een handtekening gezet, omdat we vinden dat we aan de slag moeten. “Wij willen vooral het woningtekort snel aanpakken” zegt Miriam Hoekstra-Van der Deen, bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. “Ook hebben we afspraken gemaakt over onderhoud en verduurzaming van onze woningen en over leefbaarheid in buurten. Met deze nieuwe afspraken kunnen we verder bouwen aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad voor iedereen.”

Belangrijkste afspraken

De belangrijkste afspraken die we voor 2022-2023 met de gemeente Rotterdam hebben gemaakt zijn:

  • De komende jaren wordt 80% van de sociale nieuwbouw uitgevoerd door de woningcorporaties.
  • Woonstad Rotterdam is de voorkeurspartij voor het bijbouwen van betaalbare studentenwoningen.
  • Woningcorporaties krijgen meer ruimte om betaalbare woningen voor middeninkomens te bouwen.

Klantenraad tekent niet

De Klantenraad van Woonstad Rotterdam heeft de nieuwe prestatieafspraken niet ondertekend. Net als de andere grote huurdersorganisaties in Rotterdam maakt de Klantenraad zich grote zorgen over het tekort aan sociale huurwoningen in de stad. “Wij vinden het erg jammer dat de Klantenraad de prestatieafspraken niet heeft getekend, maar wij begrijpen hun mening wel. We delen de zorgen van onze huurders over de hoeveelheid sociale woningen in de stad,” aldus Hoekstra-Van der Deen. De Stichting Huurdersbelang Stadswonen heeft de nieuwe afspraken wel getekend.

Lokale samenwerking heel belangrijk

De bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam benadrukt het belang van samenwerking tussen de corporatie, gemeente en huurdersorganisaties. “De prestatieafspraken, en zeker ook de manier waarop we die maken met elkaar, geven vorm aan de lokale samenwerking in de stad. Ik ben ervan overtuigd dat we de grote problemen, zoals de wooncrisis en de klimaatverandering, alleen maar samen kunnen aanpakken.”

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.