Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Odeon

Onderdeel van Nieuwbouw

Bouwen aan een nieuw Odeon

nieuwbouw odeon sloop

Op de Gouvernestraat bouwen we aan een bijzonder stukje Rotterdam. In deze straat stond het gebouw Odeon. Dit gebouw heeft sinds het begin van de 20ste eeuw een belangrijke functie in het Oude Westen. We hebben dit mooie gebouw moeten slopen, maar we bouwen er een nieuwe Odeon voor in de plaats. Met respect voor het oude gebouw, zodat het Odeon ook voor de komende tientallen jaren onderdeel blijft van Rotterdam en het Oude Westen.

Wat gaan we doen?

Uit onderzoek bleek dat het oude gebouw veel problemen had. De woningen waren sterk verouderd. Bewoners hadden last van gevellekkages, verzakking van het gebouw, problemen met de balken waar de balkons op steunen en schimmel in de verdiepingen onder de grond.

Hoofdingang Odeon

Wat bouwen we?

Er komen 113 woningen waarvan:

 • 54 sociale huurwoningen
 • 57 middenhuurwoningen
 • 2 vrije sectorwoningen

Daarnaast komt er een kinderdagverblijf in het nieuwe gebouw.

Klik hier voor de timelapse van de grondwerkzaamheden.

Tijdens de bouw van Nieuw Odeon plaatsen we om de paar maanden een nieuwe timelapse. Op deze manier kan je zien hoever we zijn en wat we hebben gebouwd!

Gemeenschapsvorming

Odeon heeft tientallen jaren een maatschappelijke functie gehad binnen de wijk. Of het nu ging om theatervoorstellingen, bokswedstrijden of (klein)culturele evenementen.

Odeon was, is én blijft belangrijk voor de buurt. We willen daarom het gemeenschapsgevoel in het nieuwe gebouw behouden. Tijdens en na de bouw zorgen we ervoor dat bewoners elkaar ontmoeten. Ons doel is dat bewoners elkaar bij naam kennen en samenleven. We werken hierin samen met Vitibuck, een organisatie die ervaring heeft met gemeenschapsvorming.

Ontwerp

Bij het ontwerp van het nieuwe Odeon hielden we rekening  met het ontwerp van het oude gebouw en de buurt. We willen dat het nieuwe gebouw past in de wijk en verwijst naar het klassieke Odeon. Maar we vinden het ook belangrijk dat het gebouw voldoet aan onze moderne eisen.

We hebben een mooie balans gevonden waarin we dit bijzonder stukje Rotterdam in een nieuw jasje steken. Het nieuwe Odeon wordt klimaatvriendelijk met zonnepanelen, een aansluiting op stadsverwarming en een waterbak voor regenwater.

Meer informatie

 • Planning

  De bewoners van het oude Odeon hielpen we met verhuizen. Daar kun je hier meer over lezen. Alle bewoners zijn op een plek terecht gekomen waar ze graag wilden wonen. Bekijk de video over het verhaal van John die van de Gouvernestraat naar de Nieuwe Binnenweg verhuisde.

  Het oude gebouw is in 2023 gesloopt.

  Dit is de algemene planning voor de komende jaren:

  • Eind 2023 en begin 2024: we voeren grondwerk uit en boren de heipalen
  • Voorjaar 2024: we beginnen met de bouw van het nieuwe Odeon
  • Eind 2025: het nieuwe Odeon is klaar

Nieuwsbrieven 2023

Veel gestelde vragen


Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.