Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

 • Controleer de spelling
 • Kies een ander zoekwoord
 • Type in losse woorden 

Berkelblok

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Berkelblok

Berkelblok nieuwbouw sociaal

We gaan de 13 woningen en 5 bedrijfsruimtes van het hoekpand aan Berkelplein en de Sophiastraat slopen. Op die plek bouwen we 16 sociale basis huurwoningen terug. We doen dat omdat renovatie niet de kwaliteit oplevert om deze woningen weer voor lange termijn rendabel te verhuren. Een renovatie is daarmee te duur. Door de slechte kwaliteit wonen er ook bijna geen huurders meer in het pand.

Dit gaan we doen

We gaan de 13 woningen en 5 bedrijfsruimtes van het hoekpand aan Berkelplein en de Sophiastraat slopen. Op die plek bouwen we 16 sociale basis huurwoningen terug. In het huidige pand is de indeling ouderwets, de woningen hebben nog gashaarden en het pand is brandgevaarlijk. Daarnaast kunnen we op deze plek woningen verdichten en nieuwe sociale huurwoningen bijbouwen. Daar is op dit moment een groot tekort aan. We gaan de komende twee jaar aan de slag.

Begrip vanuit de bewoners

We hebben bijna alle bewoners persoonlijk gesproken en zij begrijpen onze beslissing. De bewoners die er nu zitten krijgen een andere passende woning en krijgen persoonlijke begeleiding. Ze hebben vooral de wens om in de omgeving te blijven wonen. De komende tijd gaan we hen daarmee helpen. We gaan bij iedereen thuis langs om de woonwensen te horen. Daarmee kunnen we voor iedereen een nieuwe passende woning zoeken.

Berkelblok _Sophiastraat_ Berkelstraat _1

Waarom slopen?

Het besluit om te slopen, nemen wij nooit licht op. We kijken naar een hoop verschillende punten, voordat we bepalen of we renoveren of slopen en nieuwbouwen. We krijgen vaak vragen als we iets slopen om nieuwbouw neer te zetten. In veel gestelde vragen vind je je antwoord terug. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. 

 • Veel gestelde vragen

  In welke staat zijn de woningen en hoe lang gaan ze nog mee?
  De woningen zijn in slechte staat, hebben een ouderwetse indeling en zijn in zijn algemeenheid erg gedateerd. Ook hebben ze een heel slecht energielabel.

  Is we gaan slopen, kunnen bewoners dan in de buurt verhuizen?Als dat een wens is van de bewoners dan zet Woonstad zich ten volste in om daaraan te voldoen.

  Willen bewoners in de buurt blijven of juist niet?
  Er zijn bewoners die graag in de buurt willen blijven. We hebben ook de ervaring dat de wensen van de bewoners gedurende de zoektocht wijzigen en ze in een andere wijk van Rotterdam willen wonen.

  Is het mogelijk om meer betaalbare woningen toe te voegen en daarmee iets aan de woningnood te doen?
  Wij proberen altijd zoveel mogelijk goede woningen toe te voegen. We moeten ons wel houden aan het stedenbouwkundig plan. Daarin staat bijvoorbeeld de maximale bouwhoogte voorgeschreven.

  Kunnen we verduurzamen en in welke mate?
  De huidige woningen kunnen we niet voldoende aanpakken om het naar de kwaliteit van nu te verbeteren. De nieuwe woningen worden verduurzaamd, zijn gasloos, krijgen zonnepanelen en hebben label A++.

  Welke scenario's zijn financieel haalbaar?
  Renoveren is mogelijk, maar levert te weinig kwaliteit van de woning op ten opzichte van het geld dat we moeten investeren. We willen verantwoord omgaan met het geld van onze huurders. Onze verwachting is ook dat de woningen na een renovatie moeilijk te verhuren zijn in de toekomst. Daarom kiezen we voor sloop en nieuwbouw.

  Dit pand is van voor de oorlog. Heeft het geen monumentale status?
  Het gebouw heeft geen monumentale status en is ook niet opgenomen in de cultuurhistorische verkenning.

 • Planning

  Als alles volgens planning verloopt starten we met slopen in januari 2024. Daarna gaan we gelijk beginnen met de nieuwbouw.

 • Contact

  Heb je vragen? 
  Contactpersoon voor dit project is Melanie van Loon, medewerker Bewonersbegeleiding & Projecten. Je kunt haar bellen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 - 17.00 uur op nummer 010 - 440 88 00.

  Stuur je liever een e-mail. Je kunt een e-mail sturen naar melanie.van.loon@woonstadrotterdam.nl.


Goed om te weten

 • Start bouw in de loop van 2024
 • Het zijn appartementen sociale huur
 • Alle woningen worden via Woonnet Rijnmond aangeboden.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.