Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwbouw Valckensteyn

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Valckensteyn

valckensteyn pendrecht project nieuwbouw

Het terrein aan de Burghsluissingel 100-510 in Pendrecht is al een aantal jaar leeg. Wij maakten plannen voor het bouwen van een nieuw woongebouw met ruimte voor 82 huurwoningen. Dit project krijgt dezelfde naam als de voorganger: Valckensteyn.

De nieuwe woningen

Het nieuwe gebouw wordt kleiner dan de flat die er eerst stond. Al in 2012 sloopten we de oude flat aan de Burghsluissingel. Het gebouw uit de jaren zeventig met 200 appartementen voldeed niet meer. In het nieuwe gebouw komen 82 huurwoningen met 3 en 4 kamers. Dit zijn:

  • 63 appartementen met 3 kamers (2 slaapkamers) van 70 m2;
  • 19 appartementen met 4 kamers (3 slaapkamers) van 75

Alle woningen krijgen een balkon. De drie woningen op de begane grond krijgen een kleine tuin. Om het gebouw heen komt een openbare tuin.  In het woongebouw komt een fietsenstalling met extra ruimte voor bakfietsen. Waar ook de buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Bewoners en bezoekers kunnen hun auto straks parkeren op eigen terrein, naast en achter het gebouw. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.  


Woningen voor middeninkomens

Pendrecht heeft veel sociale huurwoningen. Mensen die niet sociaal mogen huren en die in de wijk willen (blijven) wonen, vinden er daardoor vaak moeilijk een huurwoning. We bouwen daarom vrije sector huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. De huurprijzen liggen tussen de € 900 en € 1.100 per maand.*

*Prijspeil 2023. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil bij de start van de verhuring.

Valckensteyn - AI- vanaf -balkon
Het uitzicht vanaf het balkon

Natuurlijk bouwen

Valckensteyn wordt voor een deel gebouwd van hout. Bouwen met hout zorgt voor een veel lagere CO2-uitstoot. Dat is beter voor het milieu en daarmee ook onze toekomst. Ook kun je met hout sneller bouwen. Daarmee zijn we twee maanden sneller klaar dan als we bouwen met beton. Aan de buitenkant van het gebouw zie je het hout bijna niet terug. Alleen aan de onderkant van het balkon blijf je het hout zien. Op de gevel komt natuursteen en beplating.

Voorbereiding duurde langer

In 2021 deelden we de plannen voor de nieuwe woningen. Sindsdien zijn de bouwprijzen flink gestegen. Daarom duurden de voorbereidingen voor dit project langer. Door aanpassingen te maken in het ontwerp, kunnen we de nieuwe woningen toch bouwen. Eind augustus 2023 start de bouw. Aannemer Waal bouwt de woningen. Ondertussen is het bouwterrein afgezet met bouwhekken. We verwachten voor de zomer in 2025 klaar te zijn.

De tuin

Bij het gebouw komt een openbare tuin. Bewoners van Valckensteyn en andere wijkbewoners zijn hier in de toekomst welkom. Hoe de tuin eruit komt te zien, is nog niet bekend. Zodra we daar meer over weten, informeren we daar de buurt over.


Locatie

Meer weten?

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:

De projectleider van dit project is Robbert Groeneveld. 

Nieuwsbrieven

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.