Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwbouw Valckensteyn

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw Valckensteyn

valckensteyn pendrecht project nieuwbouw

Het terrein aan de Burghsluissingel 100-510 in Pendrecht is al een aantal jaar leeg. Wij hebben plannen gemaakt voor het bouwen van een modern woongebouw met ruimte voor 82 huurwoningen. Dit project heet, net als de voorganger, Valckensteyn.

Het plan

Al in 2012 werd de oude flat aan de Burghsluissingel gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig met 200 appartementen voldeed niet meer. In de eerste jaren na de sloop hebben we geen plan voor nieuwbouw kunnen maken als gevolg van de economische crisis. Nu kan dat wel. Het nieuwe gebouw wordt kleiner dan de flat die er eerst stond. Er ligt op dit moment een mooi plan voor het bouwen van 82 huurwoningen:

  • 63 appartementen met 3 kamers (2 slaapkamers) van circa 70m2.
  • 19 appartementen met 4 kamers (3 slaapkamers) van circa 100m2. 

Alle woningen krijgen een balkon, de 3 woningen op de begane grond een tuin. Bewoners en bezoekers kunnen hun auto straks parkeren op eigen terrein naast en achter het gebouw. De bouwvergunning is in december aangevraagd. Ook komt er een grote overdekte fietsenstalling onderin het gebouw. 


Valckensteyn - oude- gebouw
Het oude Valckensteyn uit 2012
 
Valckensteyn - Artist- impressie
Het nieuwe Valckensteyn

Woningen voor middeninkomens

Pendrecht heeft veel sociale huurwoningen. Mensen die niet sociaal mogen huren en die in de wijk willen (blijven) wonen, vinden er daardoor vaak moeilijk een huurwoning. We bouwen daarom vrije sector huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. De huurprijzen liggen tussen de € 900 en € 1.100 per maand.*

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil. 

Valckensteyn - AI- vanaf -balkon
Het uitzicht vanaf het balkon

Natuurlijk bouwen

Valckensteyn wordt voor het grootste deel gebouwd van hout. Bouwen met hout zorgt voor veel minder CO2 uitstoot bij het bouwen. Dat is beter voor het milieu en daarmee ook onze toekomst. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.  

De natuurtuin

Bij het gebouw komt een openbare natuurtuin. Bewoners van Valckensteyn en andere wijkbewoners zijn hier in de toekomst welkom. Hoe de tuin eruit komt te zien, is nog niet bekend.

Een eerste idee zie je in de afbeelding hieronder. We willen, als het straks weer mogelijk is, met de buurt op locatie in gesprek over ideeën voor de tuin. Bijvoorbeeld over welke speeltoestellen er moeten komen. Wanneer dat weer mogelijk is, informeren we de buurt.

Valckensteyn - plattegrond -buitenruimte.
Impressie van de openbare natuurtuin

Locatie

Meer weten?

Voor verdere vragen kun je contact met ons opnemen:

De projectleider van dit project is Robbert Groeneveld. 

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.