Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambitie

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambitie

welschen overschie project renovatie

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd. Samen vormen zij het project Welschen 2. De 305 huurwoningen voldoen straks helemaal aan de eisen van deze tijd. Daar knapt de hele wijk van op. Omdat de verbouwing zo groot is, moeten bewoners verhuizen. We ondersteunen hun in de zoektocht naar een nieuwe woning. Na de verbouwing gaan we werken aan verbinding in de wijk samen met Pameijer en andere samenwerkingspartners.

Modern, energiezuinig en sociaal wonen

De flats aan de Patijnstraat, Van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg vormen samen het project Welschen 2. Op het kaartje hieronder zie je over welke portiekflats dit gaat.

Kaartje_Welschen_2.
De portiekflats die worden verbouwd

Het werk is gestart in augustus 2020. De eerste 84 sociale woningen uit fase 1, de 79 uit fase 2 en het buurtpunt in de Patijnstraat zijn opgeleverd. In totaal worden 320 huurwoningen die nu in slechte staat zijn, omgebouwd tot 305 moderne woningen. Er komt ruimte voor verschillende typen huishoudens: van alleenstaanden tot gezinnen. Het werk aan de twee volgende flats, Patijnstraat 1 t/m 20, is in de zomer van 2021 gestart. Het werk aan de 3e fase aan de van Noortwijckstraat is in de zomer van 2022 gestart.

We verbouwen nu de woningen voor kleinere huishoudens. Ook komen er woningen met een lift, deze zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met traplopen. In de flats aan de van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg komen 4- en 5-kamerwoningen voor gezinnen. Woningen die ruimte bieden voor het hele gezin. Het past in Overschie, waar wordt gewerkt aan gemengde buurten met meer woonkwaliteit. De verwachting is dat de verbouwing van alle woningen klaar is in 2024.

Dit levert de verbouwing op:

  • Meer ruimte en meer licht in de woningen
  • Nieuwe keukens, badkamers en toiletten
  • Een nieuwe buitenkant: balkons, meer ramen en een moderne ingang
  • Sociale verbinding met de wijk
  • Energiezuinig & klaar voor gasloos wonen
 
Patijnstraat - Artist impressie Welschen 2
Artist impressie gevel

Hulp met verhuizen

Per jaar worden er ongeveer 80 woningen aangepakt. De verbouwing is zo uitgebreid dat bewoners moeten verhuizen. We spreiden het werk over vier fases, zo is er meer tijd om onze huurders te helpen met het vinden van een andere woning. Ze krijgen voorrang op de wachtlijst bij alle woningcorporaties die zijn aangesloten bij Woonnet Rijnmond. Lees meer over hoe we de bewoners helpen. 

Meer verbinding

We werken niet alleen aan moderne woningen, maar ook aan sociale verbinding in de wijk. We willen dat mensen zich thuis voelen in de wijk en tussen de buurtbewoners. Volgens ons hebben dat laatste en goed wonen met elkaar te maken. Want wanneer je woning en omgeving er goed uitzien, ben je als bewoner trotser op je buurt en zorg je er ook beter voor. Daarnaast gaat Pameijer aan de slag in de buurt. Zo opende zij laatst het buurtpunt.

Meer informatie over Pameijer

 buurtpunt -opening
Opening van het buurpunt

Er is een buurtpunt geopend. Hier gaan Pameijer en andere partijen uit de buurt activiteiten organiseren. Bewoners kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld geldzaken, opvoeding en gezondheid.

Leestip
Het artikel uit Natuurlijk in Overschie  alles over de plannen voor meer verbinding in de buurt.

Nieuwbouwproject
Samen aan de Schie

In 2021 start de bouw van 76 nieuwe vrije sector huurwoningen aan de Blijvenburgstraat.

Meer informatie over het project

Woonwijzers

 

Downloads

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrieven 2019

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.