Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambitie

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Welschen 2: Modern wonen in een buurt met ambitie

welschen overschie project renovatie

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd. Samen vormen zij het project Welschen 2. De 305 huurwoningen voldoen straks helemaal aan de eisen van deze tijd. Daar knapt de hele wijk van op. Omdat de verbouwing zo groot is, moeten bewoners verhuizen. We ondersteunen hun in de zoektocht naar een nieuwe woning. Na de verbouwing gaan we werken aan verbinding in de wijk samen met Pameijer en andere samenwerkingspartners.

Modern, energiezuinig en sociaal wonen

De flats aan de Patijnstraat, Van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg vormen samen het project Welschen 2. Op het kaartje hieronder zie je over welke portiekflats dit gaat.

Kaartje_Welschen_2.
De portiekflats die worden verbouwd

Het werk is gestart in augustus 2020. De eerste 84 sociale woningen uit fase 1, de 79 woningen uit fase 2, de 71 woningen uit fase 3 en het buurtpunt in de Patijnstraat zijn opgeleverd. In totaal worden 320 huurwoningen die nu in slechte staat zijn, omgebouwd tot 305 moderne woningen. Er komt ruimte voor verschillende typen huishoudens: van alleenstaanden tot gezinnen. Het werk aan de laatste twee woongebouwen, Van Adrichemweg 2 tot en met 40, is in de zomer van 2023 gestart. 

We verbouwen de woningen voor kleinere huishoudens. Ook komen er woningen met een lift, deze zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met traplopen. In de flats aan de Van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg komen 4- en 5-kamerwoningen voor gezinnen. Woningen die ruimte bieden voor het hele gezin. Het past in Overschie, waar wordt gewerkt aan gemengde buurten met meer woonkwaliteit. De verwachting is dat de verbouwing van alle woningen klaar is in 2024.

Dit levert de verbouwing op:

  • Meer ruimte en meer licht in de woningen
  • Nieuwe keukens, badkamers en toiletten
  • Een nieuwe buitenkant: balkons, meer ramen en een moderne ingang
  • Sociale verbinding met de wijk
  • Energiezuinig & klaar voor gasloos wonen
 
Patijnstraat - Artist impressie Welschen 2
Artist impressie gevel

Hulp met verhuizen

Per jaar zijn ongeveer 80 woningen aangepakt. De verbouwing was zo uitgebreid dat bewoners moesten verhuizen. Het werk is verspreid over vier fases, zo was er meer tijd om onze huurders te helpen met het vinden van een andere woning. Ze kregen voorrang op de wachtlijst bij alle woningcorporaties die zijn aangesloten bij Woonnet Rijnmond. Lees meer over hoe we de bewoners hebben geholpen.

Meer verbinding

We werken niet alleen aan moderne woningen, maar ook aan sociale verbinding in de wijk. We willen dat mensen zich thuis voelen in de wijk en tussen de buurtbewoners. Volgens ons hebben dat laatste en goed wonen met elkaar te maken. Want wanneer je woning en omgeving er goed uitzien, ben je als bewoner trotser op je buurt en zorg je er ook beter voor. Daarnaast gaat Pameijer aan de slag in de buurt. Zo opende zij het buurtpunt.

Meer informatie over Pameijer

 buurtpunt -opening
Opening van het buurpunt

Er is een buurtpunt geopend. Hier organiseren Pameijer en andere partijen uit de buurt activiteiten. Bewoners kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld geldzaken, opvoeding en gezondheid. Op maandag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur is er een koffiemoment bij het Buurtpunt aan de Patijnstraat 27B. 

Leestip
In het artikel uit Natuurlijk in Overschie lees je alles over de plannen voor meer verbinding in de buurt.

Woonwijzers

Andere media

Artikel Natuurlijk in Overschie 2023

Artikel Natuurlijk in Overschie 2022

 

Downloads

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrieven 2019

Veel gestelde vragen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.