Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwbouw De Wielewaal

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw De Wielewaal

wielewaal nieuwbouw project huur sociaal

Op Rotterdam Zuid ligt de Wielewaal. In deze buurt worden nu 77 sociale huurwoningen gebouwd. In volgende bouwfases komen daar sociale huurwoningen bij. In totaal komt er een mix aan maximaal 807 huur- en koopwoning. Hiervoor worden de noodwoningen gesloopt, want die zijn na 70 jaar echt op. In het plan van de nieuwe Wielewaal bouwen door op wat goed is. En bouwen we nieuw wat nodig is. Lees meer over hoe het goed wonen wordt voor iedereen in de nieuwe Wielewaal.Het Wielewaalgevoel

De bouw van de nieuwe Wielewaal is begonnen. In deze bouwfase (fase 3 en 4) komen 77 sociale huurwoningen. Die woning zijn voor onze huurders die al wonen in de Wielewaal. De bouw kon beginnen nadat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning definitief werd na uitspraak van de Raad van State op 12 mei 2021. Voor de nieuwe Wielewaal bouwen we door op het goede. Het groen, het stratenpatroon en de ligging van de woningen maken het een unieke Rotterdamse wijk. Zo behouden we het Wielewaalgevoel.

Wat het oplevert.

Leuk al dat praten en meedenken, maar wat levert dat op? Niet alleen de afspraak dat er een terugkeermogelijkheid is voor bewoners uit 2011, maar nog veel meer...


GROENE
WIJK

Een groene wijk die blijft. Bomen, grasvelden, struiken en planten: je komt ze straks tegen in de hele wijk.


KROMME
STRATEN

Verrast na iedere bocht. Het beeldbepalende stratenpatroon: dat blijft zoveel mogelijk gelijk.


VERTROUWD
WONEN

Je snel thuis voelen. Er komen ook 46 woningen geïnspireerd op de woningen van nu.

  


Wil je de laatste stand van zaken weten over de Wielewaal?

Bekijk dan de infographic. Hier zie je precies hoeveel bewoners er nog wonen, hoe ver de bouw is en nog veel meer.

Wijk voor iedereen

De eerste 132 sociale huurwoningen staan al sinds 2016 in de Wielewaal. Dit zijn 109 appartementen en de eerste 23 eengezinswoningen. De komende jaren worden er nog maximaal 675 woningen gebouwd. Als eerste is de bouw van de 77 sociale huurwoningen gestart. Na de zomer van 2022 zijn de eerste woningen klaar. Bewoners die al een paar jaar in een tijdelijke woning wachten op hun nieuwe huis, kunnen dan eindelijk verhuizen. De sloop van de oude woningen en de bouw van de nieuwe woningen wordt in fases uitgevoerd. Zo kunnen bewoners met een terugkeermogelijkheid tijdens de bouw in de wijk blijven wonen.

De Wielewaal - Daan _Schammerstraat
Daan Schammerstraat

De woningen die er komen verschillen in ontwerp, grootte en prijsklasse. Het is een mix van huurwoningen en koopwoningen. Op deze manier wordt de nieuwe Wielewaal een wijk voor iedereen. Alleenstaanden, tweepersoonshuishoudens, ouderen en gezinnen met kinderen hebben straks allemaal ruimte om hier te wonen en te leven. Ook wordt de nieuwe Wielewaal een energiezuinige en gasloze wijk met stadsverwarming en zonnepanelen.

Met de bouwstart van de 77 huurwoningen voor de bewoners van de Wielewaal is ook de bouw van honderd vrije sector huurwoningen gestart. Die worden verhuurd door Syntrus Achmea. 

Nieuwbouw
Interesse in een koopwoning in de Wielewaal?

Naast de huurwoningen wordt tegelijkertijd is de verkoop en de bouw van de eerste 30 koopwoningen gestart door BPD.

Lees meer

Allemaal Wielewaal

De deuren staan open voor alle bewoners van de Wielewaal om mee te denken en te bouwen aan de nieuwe Wielewaal. Hiervoor worden in het Wielewaalhuis verschillende activiteiten georganiseerd door kwartiermaker Anna-Maria Carbonaro. Zij zorgt voor verbinding in de wijk, voor nu en in de toekomst. Tussen de huidige bewoners en de nieuwe bewoners. Maak kennis met Anna-Maria Carbonaro of neem een kijkje op Allemaal Wielewaal.

Anna Maria Carbonaro
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.