Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Nieuwbouw De Wielewaal

Onderdeel van Nieuwbouw

Nieuwbouw De Wielewaal

wielewaal nieuwbouw project huur sociaal

Op Rotterdam Zuid ligt de Wielewaal. Een wijk in verandering. Want de noodwoningen die er staan, zijn na 70 jaar echt op. In 2009 startte de samenwerking tussen bewoners, gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam om de Wielewaal te vernieuwen. De eerste 132 nieuwe sociale huurwoningen zijn al gebouwd. Op deze pagina blikken we kort terug op het begin en kijken we vooruit naar de nieuwe Wielewaal.

Op weg naar de nieuwe Wielewaal.

Tijdens de bouw en sloop wordt er nog volop geleefd in de Wielewaal. We houden de wijk daarom zo goed mogelijk schoon, heel en veilig. Omdat de wijk in verandering is, is dat een uitdaging. We maken veel mee, maar de meeste overlast komt van een paar krakers. Naast overlast kan het ook tot onveilige situaties leiden. We doen er alles aan om de situatie zo veilig mogelijk te houden. Denk aan het verwijderen van vloeren, water afsluiten en deuren dichtzetten. Met hulp van het buurtpreventieteam en meldingen van bewoners werken we aan een leefbare wijk. Maar de beste oplossing tegen dit probleem is zo snel mogelijk starten met de bouw van de nieuwe woningen en de oude woningen slopen.

Ga op pad met onze collega’s Joop en Mariëtte en maak kennis met de Wielewaal van nu.

De toekomst van de wijk.

In totaal komen er maximaal 807 woningen in de nieuwe Wielewaal. In 2015 en 2016 zijn de eerste 132 Wielewaal-huishoudens verhuisd naar hun nieuwe woning. Zij wonen nu in een van de 109 appartementen in Wielewaal-Oost, speciaal gebouwd voor ouderen, of in een van de eerste 23 nieuwe eengezinswoningen. Allemaal sociale huurwoningen. Er worden nog 675 woningen in de wijk gebouwd. Ondertussen wordt er met de bewoners van nu en bewoners van de toekomst gewerkt aan Allemaal Wielewaal.

 
De Wielewaal - Everhildestraa
Wielewaal oost - Everhildestraat

De volgende stap.

Het bestemmingsplan is eind mei dit jaar goedgekeurd door de gemeenteraad. De bouw kan beginnen, zodra de Raad van State het bestemmingsplan onherroepelijk heeft verklaard. Als eerste start de bouw van de volgende 77 sociale huurwoningen. Bewoners die al een paar jaar in een tijdelijke woning wonen, kunnen dan zo snel mogelijk verhuizen naar hun nieuwe thuis. In het ontwerp van de nieuwe Wielewaal is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de huidige bewoners. Ook is er nagedacht over de wensen van de toekomstige bewoners. De geliefde kenmerken van de wijk, zoals het groene en dorpse karakter met zijn kromme stratenpatroon blijven behouden. Benieuwd naar de nieuwe Wielewaal?

 


Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.