Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bloemhof

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Bodem in Bloemhof zakt

Bloemhof is gebouwd tussen 1912 en 1930 in Rotterdam Zuid. Je vindt deze wijk tussen de Hillevliet, Groene Hilledijk, Strevelsweg en Dordtselaan. In de hele wijk zijn er 2392 huurwoningen van ons, 374 woningeigenaren die een huis van ons hebben gekocht. En verhuren we hier 17 bedrijfsruimtes aan ondernemers.

In Bloemhof zakt de bodem. Alles wat daarop staat of in de bodem zit, zakt mee. Zo ook de woningen met een fundering die niet gemaakt zijn tegen het zakken van de bodem. Hoeveel en hoe snel de bodem zakt, verschilt in Bloemhof. Maar als de bodem steeds verder zakt, geeft dat steeds meer problemen. Op deze pagina lees je meer over het probleem. Ook kun je per deel van de wijk lezen wat we daar doen of gaan doen.

 

Plattegrond -bloemhof-totaal

Wat gaan we doen?

Hoe snel de bodem zakt in Bloemhof verschilt. Daardoor is er niet op iedere plek een probleem en meteen een oplossing nodig. Hieronder lees je per buurt in Bloemhof wat er wel of niet nodig is.

Bloemhof-Noord
Met Bloemhof Noord bedoelen we het gebied tussen de Putsebocht, Dordtselaan en Putselaan. Zoals je hieronder op de kaart ziet.

Plattegrond-bloemhof-noord

In dit deel van Bloemhof hebben de meeste woningen geen of weinig problemen door het zakken van de bodem. Dit weten we door onderzoek. Wel houden we de situatie goed in de gaten. Zodat als het nodig is, we op tijd kunnen werken aan oplossingen samen met bewoners.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Kom dan naar de bijeenkomsten van de gemeente Rotterdam in oktober of november. Kijk op www.rotterdam.nl/mijnbloemhof waar en wanneer deze zijn. 

Bloemhof midden
Met Bloemhof midden bedoelen we het gebied tussen de Lange Hilleweg (noordelijke deel), Dordtselaan, Putsebocht en de Hillevliet. Zoals je hieronder op de kaart ziet. 

Plattegrond-bloemhof-midden

In Bloemhof midden zorgt het zakken van de bodem op dit moment geen of weinig problemen bij de woningen die wij verhuren of hebben verkocht. Op de plekken waar dit wel zo is, zijn we al bezig met een aanpak. Of doen we onderzoeken en weten bewoners daarvan. Natuurlijk houden we de situatie goed in de gaten. Zodat als het nodig is, we op tijd werken aan oplossingen samen met bewoners.

  • Welke funderingsonderzoeken lopen er nog in Bloemhof midden?

    Hieronder zie je de adressen waar we funderingsonderzoeken doen. Bewoners kregen eerder een brief met informatie. Als de resultaten van de onderzoeken binnen zijn, delen we die met bewoners.

    • 1e Balsemienstraat huisnummers:
      5 tot en met 23 oneven;
    • 2e Balsemienstraat huisnummers:
      28 tot en met 54 even;
      31 tot en met 57 oneven;
    • Anemoonstraat huisnummers:
      13 tot en met 23 oneven
    • Asterstraat huisnummers:
      7 tot en met 91 oneven;
      6 tot en met 24 even;
      72 tot en met 82 even;
    • Egelantierstraat huisnummers:
      3 tot en met 32 even;
      9 tot en met 35 oneven;
    • Goudenregenstraat huisnummers:
      3 tot en met 25 oneven;
    • Hyacintstraat huisnummers:
      4 tot en met 22 even;
      39 tot en met 45 oneven;
    • Jasmijnstraat huisnummers:
      1 tot en met 51 oneven;
      2 tot en met 40 even;
    • Kamperfoeliestraat huisnummers:
      2 tot en met 22 even;
    • Korenbloemstraat huisnummers:
      3 tot en met 45 oneven;
      4 tot en met 40 even;
    • Narcissenstraat huisnummers:
      75B tot en met 81D;
      85A tot en met 93C;
    • Resedastraat huisnummers:
      48A tot en met 54B
    • Sleutelbloemstraat huisnummers:
      3 tot en met 13 oneven;
      4 tot en met 14 even;
    • Sneeuwbalstraat huisnummers:
      4 tot en met 28 even;
    • Violierstraat huisnummers:
      3 tot en met 39;

Wil je meer informatie of heb je vragen? Kom dan naar de bijeenkomsten van de gemeente Rotterdam in oktober of november. Kijk op www.rotterdam.nl/mijnbloemhof waar en wanneer deze zijn.

Bloemhof-Zuid
Met Bloemhof-Zuid bedoelen we het gebied tussen de Lange Hilleweg, Strevelsweg en de Groene Hilledijk. Zoals je hieronder op de kaart ziet.

Plattegrond-bloemhof-zuid.

Uit onderzoek blijkt dat onze woningen in Bloemhof-Zuid het meeste last hebben van het zakken van de bodem. Daarom gaan we in Bloemhof-Zuid de komende jaren met bewoners en de gemeente Rotterdam aan de slag. Er is namelijk op dit moment nog geen plan en geen oplossing. Met een uitgebreide aanpak in de buurt werken we samen aan een plan met die oplossingen. Zodat je nu, maar ook in de toekomst, goed kunt wonen in Bloemhof-Zuid. Op www.bloemhofzuid.nl vind je meer informatie.

Vragen?

Heb je vragen over wat er gebeurt in Bloemhof? Bekijk dan hieronder hoe je die vraag kunt stellen. Of waar je misschien al een antwoord vindt:

Voor bewoners van Bloemhof-Noord en midden:

Voor bewoners van Bloemhof-Zuid
Kijk op www.bloemhofzuid.nl/vragen of je daar antwoord vind op je vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Hieronder vindt je hoe je contact met ons kunt opnemen.

Is hij niet bereikbaar? Vraag dan om een terugbelverzoek.

Pers?
Ben je journalist en heb je vragen? Hier vind je de contactgegevens van onze woordvoerder.


Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.