Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Een thuis voor iedereen

Onderdeel van Meedenken en samen doen

Iedereen heeft recht op een thuis

bijzondere doelgroep huisvesten

We bieden een thuis aan duizenden Rotterdammers. Daar zitten ook Rotterdammers bij die een steuntje in de rug nodig hebben. Sommige van deze stadsgenoten hebben weinig hulp nodig en kunnen goed zelfstandig wonen. Anderen hebben meer nodig en zijn thuis op een plek met begeleiding en zorg. Samen met de gemeente Rotterdam en zorgpartijen helpen wij deze Rotterdammers aan een huis. Ook omwonenden zijn van belang voor een thuisgevoel in de wijk en hebben vaak vragen. Op deze pagina lees je wie we helpen, hoe we dat doen en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Iedereen heeft recht op een thuis. Een thuis om van het leven een positief verhaal te kunnen maken. Daar maken wij ons iedere dag sterk voor. De stad wordt mooier als we naar elkaar omkijken.

Mohamed el Achkar - lid raad van bestuur

Deze Rotterdammers helpen we

De mensen die we aan een huis helpen komen uit verschillende situaties. Denk aan mensen die sinds kort een verblijfsvergunning hebben in Nederland, iemand die een lichte verstandelijke beperking heeft, zelfstandig gaan wonen nadat ze een tijdje in een  beschermde omgeving gewoond hebben of jongeren die op straat leven. Ook zij hebben een veilige en stabiele plek nodig hebben om hun leven weer op te bouwen. Bij meer informatie zie je het overzicht van de mensen die we helpen.  

De beste plek

Ieder mens is anders en heeft wensen en behoeftes. Daarom wordt er per persoon gekeken waar hij/zij het beste kan aarden. Dit geldt voor mensen die zelfstandig gaan of in een woonzorgvoorziening wonen.  Dit doen we samen met de mensen, de gemeente en de zorginstelling. Om de mensen goed te kunnen helpen zijn er afspraken gemaakt en vastgelegd in een convenant.

Medium-Filtergebouwen

De keuze voor een locatie van een woonzorgvoorziening

Er zijn tussen de gemeente, politiek, zorgorganisaties en woningcorporaties duidelijke afspraken en regels over hoe we helpen met huisvesting. De keuze voor een locatie wordt met veel zorg bepaald. Die locaties worden eerlijk verdeeld over de stad. Veiligheid en de draagkracht van de buurt spelen een belangrijke rol. Alle stappen voor het komen tot een locatiekeuze vind je hier.

Dit doet Woonstad Rotterdam

Wij zorgen voor de huizen en voor de gebouwen waar deze Rotterdammers in gaan wonen. Nadat mensen er komen wonen zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor de omgeving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor een leefbare wijk, want we vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun buurt. Het is een gedeelde taak van omwonenden, zorg- en welzijnsorganisatie en de gemeente om dat voor elkaar te krijgen. We luisteren altijd naar de zorgen, wensen en behoeftes van de omwonenden. Hoe we dat doen verschilt per locatie. Bij de meest gestelde vragen en bij de projecten lees je hier meer over.

 Woonzorglocatie Limani

BONThuis Malmöpad

Meer informatie

 
Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.