Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Asbest

Onderdeel van Verbouwen en onderhoud

Asbest onderzoek

Asbest was tot 1994 een bouwmateriaal dat veel werd gebruikt. Het is vanaf 1994 verboden als bouwmateriaal. Wij onderzoeken daarom al onze gebouwen waar mogelijk asbest is gebruikt tijdens de bouw.

Wij willen 100% zeker weten of er wel of geen asbest in onze gebouwen is. Wanneer we asbest aantreffen wordt er een plan gemaakt om dit veilig weg te halen.

Materialen met asbest zijn ongevaarlijk, zolang er niet in geboord of gezaagd wordt. Pas bij bewerking kunnen asbestdeeltjes vrijkomen.

Coronavirus: hoe gaan we daarmee om?

Wij volgen het advies van het RIVM op. Daarom hebben wij onze dienstverlening aangepast om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doen we voor de gezondheid en veiligheid van onze klanten en onze medewerkers. Helaas zijn we minder goed bereikbaar dan je gewend bent. Ondanks de bijzondere omstandigheden doen we ons uiterste best om je zo goed mogelijk te helpen.   

Lees meer over onze maatregelen en veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

Lees onze coronamaatregelen

Wat betekent het voor jou?

De woningen en gebouwen van Woonstad Rotterdam die voor 1994 zijn gebouwd, onderzoeken we op of er mogelijk asbest aanwezig is. Asbest kan je zelf niet zien, dus professionals moeten dit onderzoeken.

Je krijgt een brief van ons

Je krijgt een brief van ons als we je gebouw of woning gaan onderzoeken op asbest. We noemen dit ‘asbestinventarisatie’.

Asbest onderzoek

Samen met AFRS-ingenieurs onderzoeken we jouw woning en gebouw. De medewerkers zullen ook als het nodig is in de kelder, kruipruimte of zolder kijken.

  • Zij bekijken de binnen en buitenkant van je woning en gebouw.
  • Ze nemen soms monsters om te bepalen of het asbest is.
  • Ook kijken ze af en toe onder vloerbedekking of achter ventilatieroosters.
  • Ze brengen alles in de staat terug zoals zij het aangetroffen hebben.
  • Zij brengen verslag uit aan Woonstad Rotterdam.
  • Woonstad Rotterdam stuurt je een bericht met de uitslag van het onderzoek.

Uitslag asbest onderzoek

Nadat er bij jou onderzoek is geweest krijg je een brief waarin staat of er wel of geen asbest is gevonden. Als er geen asbest is gevonden, dan hoef je niets te doen.

Wat doet Woonstad Rotterdam als er asbest is gevonden?

Is er geen beschadiging aan het asbest, dan levert dit geen veiligheidsrisico op. In dit geval wordt het asbest niet verwijderd. Je mag asbest niet verwijderen of bewerken, bijvoorbeeld door er in te zagen, schuren, breken, boren of slopen.

Levert het asbest een veiligheidsrisico op, dan wordt het afgeschermd en verwijderd. Dit doen we bij onderhoud en verhuizingen. In het geval van niet-hechtgebonden asbest wordt je woning direct afgeschermd en wordt het asbest verwijderd.

 


 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.