Filter op:

Afrekening Stookkosten

Huurt u een woning van ons en betaalt u stookkosten in de huur? Dan krijgt u aan het eind van het stookseizoen een afrekening, gebaseerd op uw werkelijke energieverbruik. Heeft u te veel betaald, dan krijgt u geld terug.

De algemene voorwaarden voor een Huurovereenkomst van een zelfstandige woonruimte.

Uw huur bestaat uit twee delen: de kale (netto) huur en de servicekosten. Servicekosten betaalt u voor zaken als portiekverlichting, verzekeringen en schoonmaakwerkzaamheden.

De huur opzeggen

Als u gaat verhuizen, moet u de huur van uw huidige woning opzeggen. In deze folder leest u hoe dat in z'n werk gaat. 

Huurtoeslag

Is uw inkomen niet te hoog? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. Als u in aanmerking komt voor huurtoeslag, dan stort de Belastingdienst maandelijks een bedrag op uw rekening om een deel van uw huur te betalen. In deze folder leest u meer over het aanvragen van huurtoeslag. 

MijnWoonstad: Regel uw woonzaken online

Iedere huurder van Woonstad Rotterdam ontvangt van ons toegang tot zijn of haar persoonlijke account op mijnwoonstad.nl. Met uw MijnWoonstad account regelt u uw woonzaken eenvoudig online wanneer het u uitkomt. 


Deze brochure gaat over het uitvoeren van kleine reparaties in de woning. U, als huurder, en Woonstad Rotterdam, als verhuurder, houden samen de woning in goede staat. Als in uw wooncomplex ook woningen verkocht zijn, dan is er een Vereniging van Eigenaars (VvE) opgericht. Werkzaamheden aan de gevel, het dak en gemeenschappelijke ruimten en installaties vallen dan onder de verantwoordelijkheid van de VvE.

Samen zorgen wij ervoor dat de onderhoudswerk-zaamheden en reparatieverzoeken op tijd worden uitgevoerd. Maar wie betaalt de rekening? In grote lijnen is dit vastgelegd in de Algemene Voorwaarden die bij de huurovereenkomst horen. Deze brochure geeft hierop
een toelichting.


Een nieuwe keuken? Of misschien een ligbad? Hoe plezierig u ook woont, als huurder wilt u wellicht iets in uw woning veranderen. Woonstad Rotterdam werkt daar graag aan mee. Al stellen we aan het zelf aanbrengen van veranderingen wel eisen. In deze brochure leest u er alles over.


De entree, bergingshal, portiek, galerij of gemeenschappelijke tuin in uw complex, lijkt misschien een ideale plek voor het stallen van fietsen, vuilniszakken en andere spullen. Toch is het belangrijk dat deze gemeenschappelijke ruimten schoon en leeg blijven. In deze folder leest u waarom dat belangrijk is en welke stappen Woonstad Rotterdam neemt als huismeesters goederen aantreffen.