Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Huuraanpassing

Onderdeel van Betaalbaarheid

Huuraanpassing

huuraanpassing

De overheid besluit ieder jaar hoeveel de huur mag stijgen. Daarna passen wij onze huurprijzen aan. We hebben dit jaar goed nieuws! Want de basishuur van alle sociale huurwoningen blijft hetzelfde. Mensen met een laag inkomen of verlies van inkomen krijgen dit jaar ook huurverlaging.

Mijn huurprijs voor 2021

In de brief die je via post of e-mail van ons hebt ontvangen, staat jouw nieuwe huurprijs. Die geldt van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022.

Eenmalige huurverlaging

In januari hebben wij van de belastingdienst de inkomensgegevens gekregen van mensen die recht hebben op huurverlaging. Deze mensen hebben in februari een e-mail of brief van ons gekregen. Daarin staat dat zij recht hebben op huurverlaging. Heb jij niets gekregen maar wel een laag inkomen of inkomensverlies gehad? Kijk of je recht hebt op huurverlaging via onze check. Dit doe je door in te loggen op MijnWoonstad. Heb je nog geen account? Geen probleem, dit kun je direct aanmaken bij het inloggen. Als je de check hebt gedaan, zie je gelijk wat je moet doen als je recht hebt op huurtoeslag.

Inloggen MijnWoonstad

Zie hieronder welke inkomens en huishoudens recht hebben op een eenmalige huurverlaging. Dit geldt voor zelfstandige sociale huurwoningen als appartementen, portiekwoningen en eengezinswoningen. Op kamers wonen geldt niet.

Bezwaar indienen als huurder sociale huurwoning

Laat de check zien dat je geen recht hebt op huurverlaging, dan kun je geen bezwaar indienen. 

Bezwaar indienen als huurder vrije sector

De huurverhoging voor woningen in de vrije sector (met een huurprijs vanaf €752,33 per maand en in 2020 vanaf € 737,14 per maand) is dit jaar de inflatie plus 1%. Dat is dus in totaal 2,4% huurverhoging. Als je meer dan 2,4% huurverhoging hebt gekregen kun je daartegen in bezwaar gaan bij de huurcommissie. Dat kan tot 1 juli 2021. Wij verhogen de huren dit jaar niet meer dan 2,4%. 

Bezwaar maken

 

Servicekosten: nieuwe voorschotbedragen vanaf 1 juli 2021

In ons bericht over de huuraanpassing staat het oude en nieuwe bedrag van de servicekosten en overige kosten. Het nieuwe bedrag is bepaald met de afrekening van de servicekosten en overige kosten van 2020. Ook hebben we gekeken naar de prijzen die we in 2021 verwachten. Je krijgt van ons een aparte brief over de afrekening van de servicekosten en overige kosten.

Krijg je huurtoeslag?

Ontvang je huurtoeslag? Wij melden de huur aan de Belastingdienst. Je hoeft dus zelf niets te doen.

Problemen met betalen

Door de Coronacrisis zijn veel mensen in de problemen gekomen. Verwacht je problemen met betalen, omdat je inkomen bijvoorbeeld daalt? Wacht niet en kijk dan op 'Ik kan niet betalen' of neem snel contact op met 010 440 88 00 voor de mogelijkheden.