Een koopwoning in Rotterdam. Hoe werkt dat?

Ben je op zoek naar een koopwoning of appartement in Rotterdam?  De markt is grillig, zeker voor starters op de woningmarkt. Overbieden is eerder regel, dan uitzondering. Hoe vind jij dan toch jouw huis? Nou, gewoon bij Woonstad Rotterdam! Bij ons heb je geen ellenlange rijen bij een bezichtiging voor een koopwoning waar je tegen elkaar moet opbieden. Wij bieden goed georganiseerde open huizen en vaste koopsommen of transparante gesloten biedingen. Je kunt bij ons op een rustige, comfortabele manier een huis kopen.

Kan ik een huis kopen bij Woonstad Rotterdam?

Je vindt bij ons voornamelijk appartementen, maar ook eengezinswoningen. Voor starters en doorstromers. Huurders van Woonstad Rotterdam en Stadswonen Rotterdam die een lege woning achterlaten, krijgen op sommige woningen voorrang. Een aantal woningen wordt tegen een vaste verkoopprijs aangeboden, overbieden is dan niet meer nodig. Die vaste verkoopprijs geldt vaak voor de woningen die onder de MVE-D koopvorm verkocht worden. Vaste regel is dan wel dat je zelf minimaal twee jaar in het huis moet wonen. Er zit een antispeculatiebeding op.

Huis kopen in Rotterdam in 11 stappen

In ons aanbod koopwoningen zie je al het beschikbare aanbod. Vind je niet meteen de woning die jij zoekt? Meld je aan voor het nieuwste aanbod koopwoningen direct in je mailbox. Je ontvangt dan een bericht zodra er een woning te koop is die voldoet aan jouw wensen. 

Voor sommige woningen geldt dat huidige huurders en kopers van Woonstad Rotterdam en Stadswonen Rotterdam voorrang krijgen bij het kopen van een (nieuwe) woning. Heb je nu een MVE / Fair Value of een huurwoning van Woonstad Rotterdam of Stadswonen Rotterdam? Dan heb je bij sommige koopwoningen voorrang. In de advertenties van onze woningen staat vermeld of de voorrangsregeling van toepassing is.

Ook als je geen voorrang hebt, maak je kans om de woning te kunnen kopen. In de praktijk blijkt, dat we ook woningen waar de voorrangsregeling wel vernoemd staat, regelmatig verkopen aan huizenzoekers die nu nog geen woning van Woonstad Rotterdam hebben. Dus zie je een woning die bij jou past? Schrijf je dan altijd in voor een bezichtiging door op de advertentie te reageren of kom langs bij het open huis.

Heb je in het aanbod eengezinswoningen, appartementen en starterswoningen een huis gezien dat jou aanspreekt? Reageer dan op de woning en vul het online formulier in. Wordt er voor de woning van jouw voorkeur een open huis georganiseerd? Dan is reageren via de site niet nodig en kun je op het aangegeven moment de woning komen bekijken zonder afspraak. 

Heb je gereageerd op een advertentie, dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op voor het maken van een afspraak. Als er een open huis gepland staat hoef je geen afspraak te maken en kom je op de aangegeven datum en tijd naar de woning.

Kom op het vermelde tijdstip naar de woning, kijk rustig rond en stel jouw vragen aan de adviseur van Woonstad Rotterdam. 

Bezichtig je de koopwoning tijdens een individuele rondleiding met onze makelaar en besluit je de woning te kopen? Je ontvangt dan een invulformulier voor je persoonsgegevens en wij maken de koopovereenkomst op.

Bezoek je de woning tijdens een open huis? Dan ontvang je tijdens het open huis een inschrijf- of biedingsformulier. Heb je interesse in het koophuis? Zorg dan dat je het formulier voor de sluitingsdatum naar ons terugstuurt. Als jij de eerste kandidaat bent, nemen we contact met je op. We plannen een afspraak met je in voor een tweede bezichtiging. Je ontvangt alle relevante informatie zoals de VvE-documenten. Als je de woning besluit te kopen, dan maken we de koopovereenkomst op.

Je ontvangt een uitnodiging om de koopovereenkomst te tekenen. Een kopie van de ondertekende overeenkomst krijg je mee. Het origineel sturen we naar de notaris.

Zorg ervoor dat je binnen de afgesproken termijn je hypotheek voor de woning regelt.

Als de financiering geregeld is en de notaris alle benodigde hypotheekstukken heeft ontvangen, dan neemt de notaris contact met je op voor de notariële overdracht van de koopwoning.

Op de dag van de notariële overdracht, loop je de woning nog eenmaal door met je contactpersoon van Woonstad Rotterdam. Ook ontvang je dan de sleutels van de woning.

TIP! Zorg ervoor dat gas, elektra en water op jouw naam staan op de dag van de overdracht

Gefeliciteerd! Bij de notaris teken je de akte van levering: de woning is nu echt van jou.


Bekijk de video

Een woning kopen bij Woonstad Rotterdam: zo werkt het!

Download brochure

32 Koopwoningen