Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Afscheid van Tonnie en haar wonderwinkel LETS Paradijs

8 april 2021
In de buurt

Woensdag 31 maart sloot de ruilwinkel LETS Paradijs van Tonnie van der Sluis officieel de deuren. Deze dag mocht niet ongemerkt voorbijgaan. We hebben haar samen met wethouder Michiel Grauss en een aantal buren in het zonnetje gezet.

 

Blijvende herinneringen

Tonnie werd door de wethouder verrast met een Erasmusspeld. Deze wordt uitgereikt aan personen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving. En dat heeft Tonnie als geen ander gedaan.

Om iedereen te herinneren aan de wondere wereld van LETS Paradijs, onthulde Martijn Kok van Woonstad een gevelbord. Als het pand straks opgeknapt is, komt deze aan de muur te hangen. Een mooie blijvende herinneringen voor Tonnie en de mensen in de wijk.

Belangrijke ontmoetingsplek in de wijk

Jarenlang zette Tonnie zich vrijwillig in met haar ruilwinkel LETS Paradijs in Crooswijk. Klanten leverden spullen in voor ruilpunten. Die ruilpunten kon je vervolgens weer besteden aan iets anders uit de winkel. Naast een bonte verzameling van tweedehands spullen en kleding, vonden wijkbewoners er ook een luisterend oor. De grote eettafel die midden in de winkel stond, was een belangrijk ontmoetingspunt voor alle bewoners uit de wijk. Tonnie was de drijvende kracht achter dit sociale aspect van de winkel.

Eerdere onderscheidingen

Het is niet de eerste keer dat Tonnie een onderscheiding ontvangt. Eerder kreeg ze al De Parel van Crooswijk en De Boezemvriend. Ook werd ze uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar.  

Sluiting van de winkel

Helaas sloot de winkel haar deuren na 16 jaar. Vanwege haar gezondheid wil Tonnie een stapje terug doen en er is niemand om haar werk over te nemen. Daarnaast gaat Woonstad Rotterdam het pand renoveren. De wijk zal Tonnie, de wonderwinkel en de gezellige en belangrijke gesprekken missen maar niet vergeten.