Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bewoners aan het stuur in de Wolphaertstraat

Feestelijke start van de wooncoöperatie en renovatie
15 januari 2020
Verbouwen en onderhoud

Dinsdag 14 januari proostten bewoners, omwonenden, Woonstad Rotterdam en de gemeente Rotterdam op de start van de wooncoöperatie en de aftrap van de renovatie in de Wolphaertstraat. De Bewonersvereniging W1555 regelt na de renovatie het verhuur en beheer van de 46 woningen en zes maatschappelijke ruimtes. Wij blijven eigenaar van de panden. Een experiment waarbij de samenwerking op een nieuwe manier wordt vormgegeven.

Met de samenwerking tussen Bewonersvereniging W1555 en Woonstad Rotterdam krijgen bewoners meer zeggenschap en verantwoordelijkheid. De keuze voor een wooncoöperatie is nieuw en bouwt voort op een gedeeld verleden: “De afgelopen jaren hebben de bewoners en kunstenaars een zichtbare bijdrage geleverd aan een leefbare wijk. In meer dan tien jaar samenwerking met kunstenaarscollectief Stichting Nieuw Atelier Charlois, de voorganger van Bewonersvereniging W1555, is er vertrouwen gegroeid om samen dit experiment aan te gaan. Zo behouden we deze kunstzone en is er ruimte voor meer creativiteit in de toekomst”, aldus Fense Berkhof, projectmanager bij Woonstad Rotterdam.  

Grootschalige renovatie

Om de panden in goede staat over te dragen is er gekozen voor een grootschalige renovatie. In samenwerking met de bewoners is een ontwerp en renovatieplan gemaakt en de planning opgesteld. De fundering en de indeling van de woningen worden verbeterd. Onderdeel van de renovatie is een ambitieuze verduurzaming. Er worden zonnepanelen geplaatst, de woningen worden beter geïsoleerd en waar mogelijk is er sprake van hergebruik van bestaande materialen. “Om de ziel niet uit de wijk te halen, renoveren we in fases. Rond de zomer van 2021 is de verwachting dat alle bewoners van de Wolphaert weer zijn herenigd”, vertelt Armando Sorrentino, projectleider wijken bij Woonstad Rotterdam.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.