Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Bouw gestart van De Dukdalf in Feijenoord

1 december 2023
Dukdalf feijenoord

Aan het plein op de Oranjeboomstraat en Persoonsstraat bouwt Woonstad Rotterdam de Dukdalf. Het gebouw bestaat uit 96 woningen. Dat zijn 48 sociale huurwoningen, waarvan 20 voor senioren, en 40 vrije sectorhuurwoningen. De vrije sectorhuurwoningen zijn maximaal € 1050 per maand en behoren dus tot de betaalbare middenhuur. Mensen uit de wijk krijgen daarbij voorrang. Daarnaast wordt het plein opnieuw ontwikkeld in dienst van de buurt en komt er een horecabedrijfsruimte in de plint waar de buurt ideeën voor aan kan dragen.

Duurzaamheid en groen

Er komen zonnepanelen op het dak. De gevel op het zuiden en de daken zonder zonnepanelen zijn straks begroeid met verschillende soorten planten. Dat is goed voor het milieu en de luchtkwaliteit.

Indeling van het gebouw

De 96 appartementen zijn ongeveer 70 m2. Daarnaast zijn er ook parkeerplaatsen en bedrijfsruimtes te huur. De voorlopige indeling is als volgende:

  • 48 sociale huurwoningen voor maximaal € 764 per maand, waarvan 20 woningen voor senioren
  • 40 vrije sector huurwoningen voor middeninkomens: tussen de € 764 en € 1.050 per maand
  • 8 vrije sector huurwoningen vanaf € 1.050 per maand
  • 31 parkeerplaatsen
  • 2 bedrijfsruimtes

Historie van de locatie

Voordat hier een basisschool werd gebouwd, stond er een kerk met een flinke toren: de Wilhelminakerk. In 1973 is deze afgebroken. Met het nieuwe woongebouw van 12 verdiepingen komt de hoogte weer terug in de straat.

Horeca en ideeënbus

De gemeente vraagt de toekomstige bewoners mee te denken over de inrichting van het pleintje voor het gebouw. Op de begane grond komt horeca die overdag open is. Bewoners kunnen ideeën aandragen voor wat er in die horecaruimte moet komen. Dan gaan we daarnaar op zoek.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.