Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Buurtbewoners Nieuw-Crooswijk kiezen mooiste muurschilderingen voor toegangspoorten gezondheidscentrum

21 november 2023
Verbouwen en onderhoud crooswijk

De verkiezingen in het nieuwe gezondheidscentrum Nieuw Kralingen Crooswijk zijn vroeg dit jaar! Buurtbewoners konden stemmen van maandag 23 oktober tot vrijdag 3 november voor hun favoriete ontwerp. Dit zijn ontwerpen voor muurschilderingen gemaakt door twee jonge gevelkunstenaars: Jelmer Konjo en Franky Sticks.

De twee poorten naar het nieuwe gezondheidscentrum worden opgeknapt aan de kant van de Rusthoflaan en Couwaelstraat. “We willen graag dat bezoekers en buurtbewoners zich er welkom voelen. Daarom is gekozen voor muurschilderingen gemaakt door jonge kunstenaars. Door te stemmen op een favoriete muurschildering wordt iedere stem gehoord en wordt samen met de buurt het mooiste ontwerp gekozen”, vertelt buurtscout Tijmen in ’t Veld Omdat de aangekondigde Open Dag van het Gezondheidscentrum in september is verschoven naar een later moment, was er op deze manier toch de mogelijkheid te stemmen.

Stemmen

Van de stemactie maakten maar liefst 210 buurtbewoners gebruik. Speciale dank aan huisarts Pieter die bezoekers aanspoorden. De bezoekers aan het gezondheidscentrum kregen een warm ontvangst in de hal en de hartelijke uitnodiging tot stemmen op twee grote banieren met de ontwerpen. “Graag een prikje boven en een stemstickertje hier!”

 

Uitslag

De uitkomst: 113 stemmen voor de ontwerpen van Jelmer Konjo en 97 stemmen voor Franky Sticks. Het populairste ontwerp bleek een ontwerp van Jelmer met 74 stemmen. Dit ontwerp wordt geschilderd op de muren van de poort aan de Rusthoflaan. Het ontwerp dat eindige op de tweede plaats met 49 stemmen, dat van Franky Sticks, wordt geschilderd op de  muren van de poort naar de Couwaelstraat. De muurschilderingen worden sinds maandag 13 november aangebracht op de muren. Op zondag 19 november moeten de muurschilderingen af zijn. Kom gerust een kijkje nemen!

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.