Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

De bouw van het nieuwe Odeon is gestart

19 december 2023
sloop nieuwbouw odeon

Bij Woonstad Rotterdam sloten we 2023 af met de onthulling van het bouwbord van het nieuwe Odeon. Tot 2025 werken we op de Gouvernestraat aan deze belangrijke plek in de Rotterdamse geschiedenis.

Odeon

Sinds het begin van de 20ste eeuw had het oude Odeon een belangrijke maatschappelijke functie in het Oude Westen. Of het nu ging om theatervoorstellingen, bokswedstrijden of (klein)culturele evenementen.

Het gebouw was sterk verouderd en daarom hebben we het moeten slopen. Maar we bouwen er een nieuwe Odeon voor in de plaats! Op deze manier blijft het prominente gebouw ook voor de komende tientallen jaren onderdeel van Rotterdam en het Oude Westen.

Wat gaan wij bouwen?

Bij het ontwerp van het nieuwe Odeon hielden we rekening met de architectuur van het oude gebouw en de buurt. We willen dat het nieuwe gebouw past in de wijk en verwijst naar het klassieke Odeon. Maar we vinden het ook belangrijk dat het gebouw voldoet aan onze moderne eisen.

We hebben een mooie balans gevonden waarin we dit bijzonder stukje Rotterdam in een nieuw jasje steken. Het nieuwe Odeon wordt klimaatvriendelijk met zonnepanelen, een aansluiting op stadsverwarming en een waterbak voor regenwater.

Er komen 113 woningen waarvan:

  • 54 sociale huurwoningen
  • 57 middenhuurwoningen
  • 2 vrije sectorwoningen

Daarnaast komt er een kinderdagverblijf in het nieuwe gebouw.

Gemeenschapsvorming

Odeon was, is én blijft belangrijk voor de buurt. We willen daarom het gemeenschapsgevoel in het nieuwe gebouw behouden. Tijdens en na de bouw zorgen we ervoor dat bewoners elkaar ontmoeten. Ons doel is dat bewoners elkaar bij naam kennen en samenleven. We werken hierin samen met Vitibuck, een organisatie die ervaring heeft met gemeenschapsvorming.

Gerelateerde artikelen

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.