Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Eerste gasvrije woningen opgeleverd van gebiedsaanpak in Pendrecht

28 januari 2020
Duurzaamheid

In februari leveren we 32 gasvrije woningen op in de Wagenbergstraat. Het project is onderdeel van een grote gebiedsaanpak in Pendrecht waarbij 600 woningen van het gas af gaan. Deze sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine gezinnen, een- en tweepersoonshuishoudens of eenoudergezinnen.

Pendrecht is een van de eerste vijf wijken in Rotterdam die van het aardgas af gaat en heeft daarmee een voorbeeldrol in de energietransitie. Het aardgasvrij maken van deze woningen is een eerste grote stap in het behalen van grotere duurzaamheidsdoelen. In 2050 moet onze hele woningvoorraad van het gas af zijn.

Transformatie

De transformatie aan de Wagenbergstraat is nodig omdat de panden zijn verouderd. De woningen worden niet alleen gasvrij opgeleverd, maar krijgen ook een nieuwe indeling. De plattegronden zijn verbeterd en het woonoppervlak is vergroot. De inpandige balkons zijn bij de woning getrokken en hebben plaats gemaakt voor nieuwe balkons aan de buitenzijde. Begin februari gaan de woningen in de verhuur.


Gebiedsaanpak Pendrecht

In maart volgt de oplevering van het tweede blok in de Wagenbergstraat met nogmaals 32 woningen. Na het opleveren van de Wagenbergstraat gaan we verder met Geertruidenbergstraat blok 3 en 4. De voorbereidingen voor het Fijnaartpad en Korpersteijn zijn in volle gang. Ook deze woningen worden aardgasvrij opgeleverd. In totaal verduurzamen we 600 woningen met het project Pendrecht zonder gas vooruit. 

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.