Naar hoofdcontent

Direct Regelen

Vragen

Aanbod

Artikelen

Informatie & regelen

Over woonstad

landingpages-title

Populair

We konden helaas geen resultaten vinden voor '{{query}}'

Zoektips

  • Controleer de spelling
  • Kies een ander zoekwoord
  • Type in losse woorden 

Gerenoveerde en nieuwe sociale huurwoningen in De Slurf

7 juni 2024

Op vrijdag 7 juni gaven wethouder Gemeente Rotterdam Chantal Zeegers en onze bestuurder Mohamed El Achkar het startsein voor de bouwwerkzaamheden aan project de Slurf in Nieuw-Crooswijk.

De Slurf

Woongebouw De Slurf aan de Paradijslaan en Rusthofstraat is gebouwd in 1922. Het is één van de laatste gebouwen uit deze tijdsperiode die nog zichtbaar is in Crooswijk. De fundering van dit gebouw is erg slecht en het gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.  

Combinatie van werkzaamheden aan De Slurf

Hoog tijd voor een opknapbeurt. We kiezen voor een combinatie van sloop, nieuwbouw en herstel. De woningen aan de Paradijslaan herstellen we. Zo behouden we het originele karakter aan de buitenkant van het woongebouw. Aan de binnenkant passen we het gebouw aan, zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het deel van het gebouw aan de Rusthofstraat gaan we slopen. Er komen 48 appartementen en 24 woningen voor terug. Dit worden allemaal sociale huurwoningen. 

Bestuurder Mohamed El Achkar: “Het aantal betaalbare locaties om sociale huurwoningen te bouwen is beperkt in Rotterdam. Daarom ben ik blij dat we op plekken waar we woningen opknappen gelijk kijken hoe we daar meer woningen bij kunnen bouwen.” Wethouder Chantal Zeegers: “Ik ben blij dat dat De Slurf deels behouden blijft. In dit project is een mooie middenweg gevonden tussen sloop en nieuwbouw.” 

Planning van de werkzaamheden

We starten met de renovatie van het kopgedeelte. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van het achterste gedeelte. Het totale complex zal begin 2026 gereed zijn. Dan kunnen de eerste bewoners hun nieuwe huis betrekken.   

 Wil je meer lezen over De Slurf? Bezoek dan onze projectpagina.

Woonstad op je startscherm
Wil je de volgende keer gelijk ingelogd zijn? Installeer de app.